Simpsons-spill irriterte Rockstar

Rockstar liker parodier, så lenge de ikke går på bekostning av dem selv.

Grand Theft Auto-serien fra Take 2-eide Rockstar Games er kjent for sine mange parodier, men da Electronic Arts prøvde å parodiere GTA i sitt kommende Simpsons-spill ble Rockstar irritert.

Hoveddesigner for The Simpsons-spillet, Greg Rizzer, har fortalt Computer & Video Games at de ble nødt til å fjerne ting fra spillet etter at de fikk reaksjoner på dem.

– Jeg har alltid trodd at en parodi er et tegn på respekt. Selv om vi gjør narr av Grand Theft Auto er det tvilsomt vi kommer til å skade spillets salg. Men ja, vi har fått reaksjoner og blitt nødt til å fjerne ting fra spillet, fortalte han.

Han sa også at noen hos Rockstar visstnok ble fornærmet da de satte opp en «Grand Theft Scratchy»-plakat på Games Convention i Tyskland, og bad om å få den fjernet.

– Jeg vet ikke spesifikt hvem hos Rockstar som ble fornærmet, men jeg tror nok det var en advokat. Jeg tviler på at folkene som lager spillet var spesielt interessert i å stoppe det.

Avslutningsvis forteller han at det ikke er alle som ble like fornærmet. Harmonix synes for eksempel plakaten for Guitar Hero-parodien Sitar Hero var kjempemorsom, og de har nå fått tjue slike plakater fra EA.

Siste fra forsiden