Sluttspillet i Telenorligaen / Counter-Strike: GO

Siste kamp for laget blir finalen i Telenorligaen

Laget skal splittes etter sluttspillet, men først skal de spille om tittelen som Norges beste Counter-Strike-lag.

Nordic Warthogs under semifinalen mot Celestial Gaming.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE SEMIFINALEN:

Vis mer

Mirage: 16-11 i favør Nordic Warthogs
Overpass: 16-6 i favør Nordic Warthogs

Fredag kveld ble Telenorligaens sluttspill i Counter-Strike:GO skutt i gang, da Temp knuste Labbedans'Vika. Lørdag formiddag var det imidlertid Nordic Warthogs sin tur å vise seg frem i sin semifinale mot Celestial Gaming.

Før oppgjøret kunne Warthogs-spillerne meddele at laget kommer til å splittes etter sluttspillet. De får derimot spilt en siste kamp sammen, etter å ha kvalifisert seg til sluttspillets finale mot Temp.no.

Finalen spilles lørdag 20. mai, klokken 19:00. Kampen sendes direkte på TV 2 Sumo »

Punkterte semifinalen på kart nummer to

Sluttspillets andre semifinale ble satt i gang på Mirage. Celestial tok føringen som anti-terrorister, og tok fire strake rundeseire før Warthogs klarte å notere seg på poengtavla. De kommende rundene gikk frem og tilbake mellom lagene, før Warthogs-spillerne trappet opp tempoet med fire rundeseire like før pause.

Andre halvdel av første kart så ut til å starte i samme tempo som Warthogs hadde inn i pausen, og med Philip «Philip» Løseth i teten, tok laget fem kjappe rundeseire. Celestial klarte å melde seg på igjen, men det var for sent til å endre på kampens utfall. Nordic Warthogs vant semifinalens første kart på stillingen 16-11.

Celestial valgte Overpass som semifinalens andre kart. Til tross for å være på selvvalgt kart, så det ikke ut som om Celestial-spillerne var komfortable fra start. Warthogs gikk tidlig opp i en ledelse som anti-terrorister, og lot aldri Celestial-spillerne slippe til i løpet av kampens første halvdel. Halvdelen ble preget av mangel på kommunikasjon hos Celestial-spillerne, og aggressivt spill fra Warthogs sin side av kartet. Lagene gikk til pause på stillingen 11-4, i favør Warthogs.

Med en såpass stor ledelse å jobbe med, kunne Warthogs-spillerne ta det pent og rolig i kampens andre halvdel. Til tross for at Celestial fikk pyntet litt på stillingen, og lagt til et par runder på poengtavla, var det ingen tvil om at det var Warthogs-gutta som fortjente en plass i finalen. Etter å ha slått Celestial på stillingen 16-6, er Warthogs-spillerne klare for Telenorligaens finale mot Temp.no.

Nordic Warthogs og Temp.no kjemper om pokalen og hele 35 000 kroner i vårens sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Trodde motstanderen skulle være bedre taktisk sett

DISSE SPILTE FOR NORDIC WARTHOGS:

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Sindre «Grande» Grande
Haakon «Radifaction» Tholo

Til tross for å ha uttalt seg selvsikkert om seier mot Celestial i forkant av semifinalen, innrømmer Philip «Philip» Løseth i Nordic Warthogs at han hadde forventet mer av motstanderen.

– Jeg forventet egentlig mer av Celestial, og jeg trodde de skulle være bedre taktisk sett. Jeg følte de brukte vår egen taktikk mot oss, med å løpe ut på bombeplassene. Vi er gode til å spille mot det, for vi har øvd på motsvar til vår egen taktikk, sier han til Gamer.no.

Les også
Norske «REASTEN» inn i internasjonalt lag
Jasmeet «RoSeY» Gill i Nordic Warthogs har kommet med innspill angående lagets taktikk før finalen mot Temp.no.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Videre forklarer Løseth en noe rotete åpning i semifinalens første kart med mangel på treninger den siste tiden.

– Som jeg fortalte litt om på scenen, vi måtte komme inn i det nye systemet. Vi har ikke spilt sammen siden Copenhagen Games, med unntak av to kamper i går. Da spilte vi derimot ikke på noen av kartene vi spilte i dag. Da vi startet på Mirage, ble det jo selvfølgelig litt rot, og vi måtte bruke tid på å bestemme hvem som skulle gå hvor. Det resulterte i en tidlig ledelse i Celestials favør, men etter det følte vi at vi hadde god kontroll på kampen.

Selv mener Løseth at sitt lag er langt fra taktisk, men kan informere om at laget har tenkt å legge om spillet i finalen mot Temp.

– Vi er langt ifra et taktisk lag. Det la vi fra oss fort, etter å ha spilt sammen i fire uker. Vi skyter hardt, og vi baserer oss på reaksjonsspill. Om noen får et drap på en side av kartet, avgjør vi hva som skal skje på den andre siden av kartet. Vi har dog planer om å legge litt om på spillet vårt mot Temp, og prøve å gjøre litt nye greier. Jasmeet «RoSeY» Gill og Haakon «Radifaction» Tholo har lært en del nye ting av spillerne de spiller med nå, så de har jo noen innspill til finalen.

Når han blir spurt om sine motstandere i finalen, berømmer Løseth Temp-spillerne for sitt individuelle nivå. Likevel forventer han å ta minst ett kart mot serievinnerne.

– Jeg føler at Temp har fem gode spillere, og alle kan prestere uansett. Jeg gleder meg spesielt til å spille mot Tony André «NiTo» Nilsen, som er en god kompis av meg. Jeg spilte mot han nå nylig, faktisk. Da fikk vi noen AWP-dueller oss imellom, og jeg tror det kommer til å bli gøy å spille mot han. Jeg tror nok vi kommer til å dele kartene mellom oss, men vi håper selvfølgelig på en seier til oss, sier han til Gamer.no.

Laget fungerer ikke lenger

Philip «Philip» Løseth er ikke ferdig i Telenorligaen, selv om laget splittes etter sluttspillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Til tross for gode prestasjoner gjennom sesongen, og en plass i sluttspillets finale, kommer Warthogs-spillerne til å gå hver sin vei etter endt sluttspill. Løseth forteller at en av årsakene til splittelsen av laget er at de ikke fungerer sammen lengre.

– Vi fungerer ikke lenger. Vi kommer til treninger, og er smålig irriterte før vi begynner. Det kan for eksempel være en situasjon fra forrige trening som man tenker over, men som man ikke klarer å prate om. Det er jo veldig forskjellige personligheter i laget også, og folk takler ting på ulike sett. Jeg tror det hadde hjulpet veldig mye med en objektiv part i laget, som en trener. Det vil alltid være positivt med et blikk utenifra, og vi prøvde å få det inn i laget. Vi søkte etter både finansiell støtte og trener, men det var vanskelig å få til noe, ettersom vi ikke hadde noe å vise til på forhånd. Det jeg tenker nå er at hvert enkelt individ bare burde få så mye meritter som de kan, så vil det gå som det går.

Om sine egne planer videre, kan Løseth berolige sine tilhengere med at han ikke er ferdig i Telenorligaen enda.

– Jeg har en sesong i ESEA fremfor meg, og jeg ønsker å få inn et lag som kan skyte hardt, med mulighet til avansement her. Jeg skal heller ikke slutte i Telenorligaen, og jeg liker godt at det har blitt arrangert offline sluttspill. Jeg er uenig i at det har vært kort varsel, som noen har uttalt seg om. Vi fikk spørsmål om når vi ville spille, og alle har hatt mulighet til å fikse fri fra jobb. Det har jo vært kjipt for blant annet Labbedans'Vika, som måtte fikse to nye spillere til sluttspillet. Likevel føler jeg at man kan prioritere en dagstur, når Telenorligaen steller i stand et slikt arrangement. Det taper man ingenting på, sier han til Gamer.no.

– Det ville seg rett og slett ikke i dag

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Simon «simiz» Øvrevik
Leif Erik «zeptyy» Johnsen
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg

Celestial Gaming har vært en av sesongens største overraskelser. Laget stod med null poeng etter de tre innledende rundene av seriespillet, men fikk likevel muligheten til å delta i sluttspillet, etter at det ble klart at Norse trakk seg. Før kampen var Celestial-spillerne selvsikre på at de kom til å stikke av med seieren. Nå kan Celestial-spiller Simon «simiz» Øvrevik fortelle til Gamer.no at han ikke er like høy i hatten.

Celestial-spiller Simen «simiz» Øvrevik ble ikke overrasket over tapet mot Warthogs.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg vil ikke si at jeg er like offensiv nå, som før semifinalen. Vi hadde ikke forberedt oss godt nok, og det visste vi på forhånd. Vi stod jo med null poeng etter tre kamper. Mot slutten av sesongen, følte vi derimot at vi var i ganske god form, og håpte at vi kunne ta noen lette kamper i sluttspillet. Det viste seg derimot å ikke være godt nok, og vi har dessverre ikke fått trent nok i det siste.

Videre forteller Øvrevik at han ikke er overrasket over resultatet, men at tapet skyldes mangel på godt spill i eget lag fremfor gode prestasjoner fra Warthogs-spillerne.

– Jeg ble ikke overrasket over resultatet, for jeg visste på forhånd at det var gode spillere vi skulle spille mot. Vi visste at om vi spilte vårt eget spill så godt vi kunne, hadde vi hatt mulighet til å slå de. I dag følte jeg ikke at det var noen av Warthogs-spillerne som spilte spesielt bra, heller at det var vi som spilte dårlig. Vi gjør dumme og enkle feil, sliter med kommunikasjon, og det ville seg rett og slett ikke i dag.

– Vi spilte ganske bra på Mirage, iallfall som anti-terrorister. Så tar vi noen dumme runder, og så vet jeg ikke om vi blir nervøse eller hva som skjer. Vi hadde et par syke pistolrunder vi ikke burde ha vunnet, men vi driter oss ut og taper tilsvarende runder etterpå. Det ødela økonomien helt for oss. På Overpass ble det ganske dårlig stemning i laget etter vi tapte en kjip andrerunde, avslutter han med.

Om sluttspillets finale, mener Øvrevik at begge lag har sjans til å stikke av med seieren. Selv holder han likevel en knapp på at spillerne i Temp kan løfte pokalen ved endt sluttspill.

– Jeg tipper at Temp-spillerne tar finalen, men hvis spillerne i Nordic Warthogs fyrer på alle sylindere, har de absolutt en sjans til å vinne, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden