Interaktiv film til Steam

Sjangeren vender tilbake?

DarkStar er spillet for deg som savner nittitallets interaktive filmer.

Husker du spill som Under a Killing Moon, Gabriel Knight II og Phantasmagoria? På nittitallet trodde alle at fremtiden til spillindustrien lå i interaktive filmer, hvor man brukte ekte film og ekte skuespillere i kombinasjon med datagrafikk. Slik gikk det selvsagt ikke, og i dag er den interaktive filmen en saga blott.

Det skal være mange måter å dø på i spillet.

Men i løpet av årets siste kvartal vil vi få et gjensyn med sjangeren. Da skal nemlig science fiction-spillet DarkStar lanseres på Steam. Dette spillet har vært under utvikling i godt over et tiår, men ifølge et omfattende intervju på nettstedet Fidgit er det ikke langt unna en utgivelse.

DarkStar foregår ombord på et havarert romskip, i en fjern fremtid hvor jordkloden er borte og menneskehetens siste rester står i fare for å bli utryddet. Du spiller Kaptein John O'Neill, som alene våkner opp fra kryosøvn i romskipet. Nå må du finne ut hva som har gått galt, og hvordan du kan redde skipet og de sovende passasjerene fra den sikre undergang.

Hei på deg.

Spillet ser ut til å bli et eventyrspill som minner litt om Myst-serien, men hvor de mange logiske nøttene du må løse ispes massevis av action.

De aller fleste interaktive filmene fra nittitallet hadde et klart B-film-preg, og det er ikke til å komme unna at DarkStar ser ut til å følge i sine sjangerfellers fotspor på dette området. Men utviklerne har fått med seg en haug av mer eller mindre kjente skuespillere, inkludert Clive Robertson og den nå avdøde Peter Graves.

Siste fra forsiden