Sjefsdesigneren for Civilization IV er i gang med et nytt strategispill

Ønsker å bringe omfattende innovasjon til 4X-sjangeren.

Konseptkunst fra 10 Crowns.
Starbreeze

Svenske Starbreeze, kjent for sitt arbeid med blant annet Payday 2, har inngått et samarbeid om å gi ut det neste spillet fra Offworld Trading Company-utvikler Mohawk Games. Det bekreftet utgiveren denne uken på sine nettsider.

4X-strategi med en vri

4X-spill

Vis mer

Begrepet 4X brukes for å beskrive en bestemt undersjanger innen strategispill. I disse spillene er målet å «eXplore, eXpand, eXploit and eXterminate» – eller utforske, utvide, utnytte og utrydde på godt norsk. Eksempler på 4X-spill er Civilization, Master of Orion og Heroes of Might and Magic.

Ifølge Mohawk – grunnlagt i 2013 av en gruppe strategispillveteraner, inkludert Civilization IV-designer Soren Johnson – er det snakk om et turbasert strategispill som bygger på den klassiske 4X-formelen.

Utvikleren ønsker imidlertid ikke å holde seg helt innenfor sjangerens konvensjonelle rammer, og i en uttalelse hinter studiosjefen om å inkludere noen omfattende nyvinninger:

– Alle her ved Mohawk gleder seg over å jobbe med Starbreeze på 10 Crowns, og å vende tilbake til våre utviklerrøtter for å skape et klassisk, historiebasert 4X-strategispill med noen viktige og radikale innoveringer til sjangeren, forteller Johnson.

Akkurat hva Johnson og kompani har i tankene er uvisst, og informasjon om plattform og slippdato er foreløpig hemmeligholdt. Mohawk lover imidlertid å dele mer informasjon så snart som mulig, og studioet ønsker også å involvere fans i utviklingsprosessen på en eller annen måte.

I mellomtiden har Starbreeze delt et knippe bilder med konseptkunst fra spillet, som du kan se nedenfor.

Siste fra forsiden