League of Legends / 2015 World Championship

SKT T1 er verdensmestere for andre gang

Det koreanske storlaget tok en solid seier over KOO Tigers i Worlds-finalen.

Etter en lang turnering var det SKT T1 som kunne sikre seg seieren i verdensmesterskapet i League of Legends i oktober.

Laget fra Korea har i lang tid blitt regnet som en av favorittene, men det var ingen selvfølge at de skulle ta sin andre VM-tittel. Den første kom tilbake i 2013. Laget fikk heve trofeet på nytt lørdag og ta med seg førstepremien på en million dollar, omtrent 8,5 millioner kroner.

For Lee «Easyhoon» Ji-hoon, Jang «MaRin» Gyeong-Hwan, Bae «Bang» Jun-sik og Lee «Wolf» Jae-wan er dette første gang de vinner verdensmesterskapet, men to av spillerne var også med første gangen organisasjonen tok tittelen. Mid Lane-spiller Lee «Faker» Sang-hyeok og jungle-spiller Bae «bengi» Seong-ung deltok den gangen med nåværende trener Kim «Kkoma» Jeong-gyun.

Første gang et lag vinner VM to ganger

Finalen utspilte seg i det store og det hele som forventet. Første kampen startet sakte, men SKT anført av Top Lane-spiller «MaRin» og ADC-spiller «Bang» tok kontrollen og gjennomførte en solid runde. Bang var så absolutt i storslag og viste at han var klar for å vinne.

Kamp to ble en mer jevn affære. Kontrollen over kampen bølget frem og tilbake, men etter et dårlig valg av KOO ved Baron fullførte SKT kampen relativt enkelt.

I den tredje kampen var det KOO Tigers tur til virkelig å slå tilbake, med Mid Lane-spiller Lee «kurO» Seo-haeng i spissen. Han spilte Kassadin og leverte en meget imponerende forestilling.

Flere trodde at KOO Tigers nå hadde en mulighet, men den gang ei. I den fjerde og siste kampen slo SKT tilbake. «Faker» var tilbake på Ryze og det er nok noen av medlemmene på KOO som har mareritt etter den kampen. «Faker» og SKT så aldri ut som de skulle tape og vant 13-1.

SKT ble dermed verdensmester for andre gang. Det er første gangen et lag klarer denne bragden.

Du kan se finalen og resten av verdensmesterskapet i reprise på de offisielle nettsidene til League of Legends.

Siste fra forsiden