Ubisoft dropper papirmanualer

Skylder på miljøet

Snart blir det litt mindre papir i denne verden.

Papirmanualene har blitt både tynnere og mindre informative i løpet av de siste ti årene, etter som spillutgivere har lett etter stadig nye måter å spare penger på. Nå har den franske utgiveren Ubisoft valgt å droppe dem fullstendig.

Det er imidlertid ikke kostnadene Ubisoft trekker frem som grunnen til at de dropper papirmanualer i sine spill, men miljøet. I en pressemelding forteller de at for hvert tonn ferdig manual må tretten trær til pers, og i tillegg er hele prosessen energikrevende.

Det nyeste Settlers-spillet har neppe like stor manual (Foto: Joachim Froholt/Gamer.no).

Fra og med Shaun White Skateboarding, som lanseres til høsten, vil ingen Xbox 360 eller PlayStation 3-spill fra Ubisoft inneholde trykte manualer. I stedet inkluderes manualene digitalt i selve spillene.

Fordelen for spillerne er at Ubisoft vil gjøre de digitale manualene mer omfattende, sannsynligvis fordi de nå slipper å gjøre dem så små som mulig for å spare penger (og trær).

– Ubisoft er ofte kjent for flotte spill, men det er et spesielt privilegium å være industriledende på å spare trær. Øko-vennlige initiativer er viktige for det globale samfunnet, og introduksjonen av digitale manualer på Xbox 360 og PS3 er bare ett eksempel på Ubisofts stadige satsning på å bli et mer miljøvennlig selskap, sier presidenten i Ubisofts amerikanske gren, Laurent Detoc.

Siste fra forsiden