Slanker Sony PS3?

Det hviskes høylydt om dagen.

Det er mye snakk om Sony for tiden. Vi skrev nylig at selveste Activision advarte Sony om at de ville kutte støtte for Sonys konsoller hvis ikke blant annet salgstallene steg betraktelig. Nå er ryktebørsen i fyr og flamme, noe som kan tyde på at Sony har mange kjeler på ovnen for å gjøre deres konsoller mer attraktiv.

Det mest spennende ryktet er utvilsomt om den mystiske Playstation 3 Slim. Konsollen har ikke blitt annonsert fra Sony, men selskapet har ikke direkte avvist at den kommer.

Det spekuleres nå først og fremst i at konsollen vil bli en mer rendyrket spillkonsoll en dagens utgave. Da den første Playstation 3-utgaven kom (60 GB) hadde den støtte for både trådløs internettilkobling, bakoverkompatibilitet mot Playstation 2-spill, flashkort-leser og støtte for SACD-formatet (Super Audio CD). Men alt dette kom til en pris, en høy sådan. Den største kritikken mot Playstation 3 har alltid vært, og er fortsatt, prisen. Som tiltak mot dette har Sony lansert en rekke modeller som alle har mistet litt og litt av funksjonaliteten til den originale utgaven. Dette for å senke produksjonskostnader, og dermed utsalgspris. En trend de trolig fortsetter med Slim.

Playstation 3 Slim?

Det er en forumbruker som påstår å ha tilgang til interne hemmeligheter hos Sony som kommer med denne nyheten. Brukeren forteller at Slim vil bli en langt mer rendyrket spillkonsoll enn sine forgjengere. Brukeren påstår for eksempel at støtte for tredjeparts operativsystem vil være fjernet, det vil være en rekke maskinvareendringer og snodig nok, at av/på-knappen på baksiden av konsollen vil bli fjernet.

Selv om forumposter er noe man skal ta med en hel neve salt, avslørte den samme brukeren forrige uke at neste firmware-oppgradering til Playstation 3 ville bli lansert en gang i denne uken. Noe som nå er bekreftet av Sony.

Hva firmware 2.80 angår har Sony uttalt svært lite, annet enn at den vil øke ytelsen til avspilling av Playstation 3-formater.

Sist, men ikke minst, bør det nevnes at en rekke butikkjeder i Australia forrige uke kjørte massive kampanjer på 40 GB-varianten av Playstation 3. For en pris på latterlige 199 australske dollar, som vil tilsvare akkurat tusenlappen her til lands, solgte butikkjedene "flere lagre tomme" på rekordtid. Noe som absolutt kan tyde på at Sony ønsker å selge ut beholdinger av nåværende utgaver for å bane vei for en ny versjon. I tillegg bør det nevnes at flere markedsanalytikere også spår et kraftig priskutt på konsollen til det kommende julesalget.

Om ryktene skulle stemme, kan det være akkurat det Sony trenger for å bite tilbake mot kritikerne. Vi lover å holde et skarpt øye mot giganten.

(Kilde: ps3center.net, gamerzink.com, blog.us.playstation.com)

Siste fra forsiden