Slik blir Alan Wake Remastered – se den første traileren

Slippes 5. oktober.

Under torsdagens PlayStation Direct-sending fikk vi vårt første skikkelige glimt av Alan Wake-oppussingen som ble annonsert for et par dager siden. Traileren ser du over.

Alan Wake Remastered slippes 5. oktober. Spillet kommer til PC (kun på Epic Game Store), i tillegg til PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S og Xbox One til høsten. Denne nye utgaven av spillet gis ut av Epic Games, etter at selskapene inngikk en avtale i fjor.

Den oppussede utgaven inneholder hovedspillet og de to utvidelsene The Signal og The Writer. På oppussingssiden skilter nyutgivelsen med 4K-oppløsning, og et nytt kommentarspor fra regissør Sam Lake.

Et kritikerrost horrorspill

Alan Wake sementerte sin plass som en av Xbox 360s sterkeste horrorspill da det kom ut i 2010. Skrekkspillet handlet om forfatteren med samme navn som er på let etter sin kone etter at hun har forsvunnet, men gravde seg kjapt ned i et mer Stephen King-inspirert plott, finurlig delt inn i episoder underveis.

Vi likte spillet veldig godt da det kom ut i 2010, og skrøt spesielt av stemningen.

– Remedy viser nok en gang hvor flinke de er til å fortelle historier og skape stemning, og kombinere dette med bunnsolid spillmekanikk. Alan Wake inneholder noen av de heftigste sekvensene jeg har opplevd i noe spill til nå, og det må rett og slett oppleves. Men på samme måte som Remedys tidligere Max Payne-utgivelser, blir selve spillopplevelsen litt ensformig etter hvert, med litt for lineære og kronglete labbeturer preget av den ene kampsekvensen etter den andre, skrev vår anmelder.

LES OGSÅ: Slik skulle Alan Wake 2 bli »

Siste fra forsiden