Alan Wake Remastered

Alan Wake Remastered kommer i høst

Remedy pusser opp det velkjente horrorspillet.

Konseptkunst fra Alan Wake.
Remedy Interactive

I en pressemelding bekrefter Remedy Entertainment at en oppusset utgave av Alan Wake er på vei. Alan Wake Remastered slippes til PC (på Epic Game Store), samt PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S og Xbox One til høsten. Spillet gis ut av Epic Games, etter at de to inngikk en avtale i fjor.

Den oppussede utgaven inneholder hovedspillet og de to utvidelsene The Signal og The Writer.

På oppussingssiden skilter nyutgivelsen med 4K-oppløsning, og et nytt kommentarspor fra regissør Sam Lake. Vi vet ennå ikke hvor omfattende den visuelle oppussingen er.

Sterkt horrospill

Alan Wake sementerte sin plass som en av Xbox 360s sterkeste horrorspill da det kom ut i 2010. Skrekkspillet handlet om forfatteren med samme navn som er på let etter sin kone etter at hun har forsvunnet, men gravde seg kjapt ned i et mer Stephen King-inspirert plott, finurlig delt inn i episoder underveis.

Vi likte spillet veldig godt da det kom ut i 2010, og skrøt spesielt av stemningen.

– Remedy viser nok en gang hvor flinke de er til å fortelle historier og skape stemning, og kombinere dette med bunnsolid spillmekanikk. Alan Wake inneholder noen av de heftigste sekvensene jeg har opplevd i noe spill til nå, og det må rett og slett oppleves. Men på samme måte som Remedys tidligere Max Payne-utgivelser, blir selve spillopplevelsen litt ensformig etter hvert, med litt for lineære og kronglete labbeturer preget av den ene kampsekvensen etter den andre, skrev vår anmelder.

LES OGSÅ: Slik skulle Alan Wake 2 bli »

Siste fra forsiden