Storslagne Alan Wake forsvinner fra Steam og Xbox-butikken

Utgåtte musikklisenser betyr at thrilleren kan bli borte for alltid.

Remedy Entertainment

Oppdatering 22:30: Den digitale PC-versjonen av Alan Wake er nå borte fra samtlige nettbutikker, mens Xbox 360-utgaven holder det gående enda litt til.

Remedy tok til Twitter for å ta farvel med Alan, og takket samtidig for støtten de har fått i løpet av helgen:

Opprinnelig sak følger.

Alan Wake – den storslagne thrilleren fra Remedy Entertainment – forsvinner fra Steam, Xbox-butikken og andre nettbutikker mandag 15. mai, og kan bli borte for alltid.

Solen går ned for Alan Wake på Steam og Xbox-butikken.
Remedy Entertainment

I en melding på Twitter forklarer utvikleren at salg av spillet avsluttes på grunn av utgåtte musikklisenser. Remedy ser på mulighetene for å fornye lisensene, men før partene eventuelt blir enige om en ny avtale må Alan Wake ta ferie.

De som allerede eier spillet trenger ikke å være bekymret, siden det fortsatt vil være tilgjengelig for nedlasting fra nettbutikkene. For spillere som enda ikke har plukket det opp holder Remedy opphørssalg på både Steam og GOG.com, med 90 prosent avslag på prisen.

Frem til klokken 19:00 mandag 15. mai, kan man sikre seg Alan Wake, en pakke med ekstrainnhold og sidespranget Alan Wake's American Nightmare til totalt 27 kroner. Remedy skriver for øvrig at American Nightmare ikke er påvirket av lisensproblemene, så det vil fortsatt finnes i nettbutikkene.

Stemningsfull thriller

Alans ferie med kona blir raskt til et mareritt.

I Alan Wake trer man inn i rollen som spillets titulære protagonist – en utbrent forfatter som sammen med sin kone er på ferie i småbyen Bright Falls. Når kona forsvinner og Alan våkner en uke senere uten å vite hvor han har vært, forvandles turen imidlertid til et mareritt, og Alan må kjempe mot mystiske krefter og sine indre demoner.

Vi likte spillet svært godt da det kom ut på Xbox 360 i 2010, og anmelder Joachim Froholt spådde at Alan Wake ville bli husket i lang tid fremover:

– Remedy viser nok en gang hvor flinke de er til å fortelle historier og skape stemning, og kombinere dette med bunnsolid spillmekanikk. Alan Wake inneholder noen av de heftigste sekvensene jeg har opplevd i noe spill til nå, og det må rett og slett oppleves, skrev han den gang.

Les også
Anmeldelse: Alan Wake

Remedy har også nye prosjekter på gang.
Studioets sikret seg akkurat en utgiver for sitt neste spill »

Siste fra forsiden