Alan Wake forsvant fra Steam på grunn av utgåtte musikklisenser – nå er spillet tilbake

Remedy

I fjor meldte vi at kritikerroste Alan Wake måtte forlate Steam-plattformen på ubestemt tid på grunn av utgåtte musikklisenser. Nå bringer utvikleren gode nyheter for de som ikke fikk anledning til å skaffe seg spillet.

I en Twitter-melding kunngjør nemlig Remedy at Alan Wake er tilbake på Steam, og studioet kjører attpåtil en spesialkampanje med sterkt redusert pris på spillet frem til 1. november.

Ifølge Remedy kommer spillet til de øvrige andre digitale plattformene senere, men det er ennå helt klart akkurat når dette vil skje.

Remedy

– Må oppleves

Studioet skriver i en annen melding at grunnen til at spillet nå kommer tilbake er at utgiveren Microsoft klarte å reforhandle rettighetene til den lisensierte musikken i spillet.

I Alan Wake trer man inn i rollen som spillets titulære protagonist – en utbrent forfatter som sammen med sin kone er på ferie i småbyen Bright Falls. Når kona forsvinner og Alan våkner en uke senere uten å vite hvor han har vært, forvandles turen imidlertid til et mareritt, og Alan må kjempe mot mystiske krefter og sine indre demoner.

Vi likte spillet svært godt da det kom ut på Xbox 360 i 2010, og anmelder Joachim Froholt spådde at Alan Wake ville bli husket i lang tid fremover:

– Remedy viser nok en gang hvor flinke de er til å fortelle historier og skape stemning, og kombinere dette med bunnsolid spillmekanikk. Alan Wake inneholder noen av de heftigste sekvensene jeg har opplevd i noe spill til nå, og det må rett og slett oppleves, skrev han den gang.

Les også: Valve har utsatt betaen for Dota 2-kortspillet Artifact »

Siste fra forsiden