Alan Wake-skapernes nye spill får utgiver

Og det er ikke Microsoft, så spillet kommer til PlayStation også.

Alan Wake virker død og begravet.
Remedy Entertainment

Den finske utvikleren Remedy Entertainment har jobbet tett med Microsoft i noen år, med både Alan Wake-spillene og Quantum Break. Når de nå jobber med en ny tittel, har de imidlertid gått i partnerskap med et annet selskap – italienske 505 Games.

Den mest åpenbare konsekvensen av dette er at spillet deres kommer til flere plattformer – i tillegg til Xbox One, lanseres det for PC (Steam) og PlayStation 4.

Project 7

Remedys forrige spill var Quantum Leap for Xbox One og Windows 10.
Remedy Entertainment

I pressemeldingen nevnes ikke spillets tittel ved navn, og i stedet refereres det til som Project 7 (P7). Men vi får vite litt av hva det dreier seg om.

Project 7 skal være et filmatisk, tredjepersons actioneventyr satt til et nytt univers skapt av Remedy, og vi loves en «spillstruktur som tilbyr langvarig underholdning» kombinert med en spennende historie.

I tillegg skriver utgiveren at spillet vil inneholde de dypeste spillmekanismene i noe Remedy-spill til nå, og at det (ikke overraskende) kjører på deres egen Northlight-motor.

Det virker med andre ord som vi kan se frem til et erketypisk Remedy-spill. Når Project 7 dukker opp vil ikke pressemeldingen ut med, men lanseringen ligger nok en stund inn i fremtiden med tanke på at tittelen ikke er annonsert enda.

For de spesielt interesserte kan vi nevne at 505 Games planlegger å spytte inn 7,75 millioner euro i utviklingen.

Remedy hadde lenge håp om å kunne lage en oppfølger til Alan Wake, men med den nye annonseringen ser det ut som de har gitt opp den ideen. Slik skulle Alan Wake 2 bli.

Siste fra forsiden