Alan Wake virker død og begravet.
Alan Wake virker død og begravet. (Bilde: Remedy Entertainment)

Alan Wake-skapernes nye spill får utgiver

Og det er ikke Microsoft, så spillet kommer til PlayStation også.

Den finske utvikleren Remedy Entertainment har jobbet tett med Microsoft i noen år, med både Alan Wake-spillene og Quantum Break. Når de nå jobber med en ny tittel, har de imidlertid gått i partnerskap med et annet selskap – italienske 505 Games.

Den mest åpenbare konsekvensen av dette er at spillet deres kommer til flere plattformer – i tillegg til Xbox One, lanseres det for PC (Steam) og PlayStation 4.

Project 7

Remedys forrige spill var Quantum Leap for Xbox One og Windows 10.
Remedys forrige spill var Quantum Leap for Xbox One og Windows 10. Bilde: Remedy Entertainment

I pressemeldingen nevnes ikke spillets tittel ved navn, og i stedet refereres det til som Project 7 (P7). Men vi får vite litt av hva det dreier seg om.

Project 7 skal være et filmatisk, tredjepersons actioneventyr satt til et nytt univers skapt av Remedy, og vi loves en «spillstruktur som tilbyr langvarig underholdning» kombinert med en spennende historie.

I tillegg skriver utgiveren at spillet vil inneholde de dypeste spillmekanismene i noe Remedy-spill til nå, og at det (ikke overraskende) kjører på deres egen Northlight-motor.

Det virker med andre ord som vi kan se frem til et erketypisk Remedy-spill. Når Project 7 dukker opp vil ikke pressemeldingen ut med, men lanseringen ligger nok en stund inn i fremtiden med tanke på at tittelen ikke er annonsert enda.

For de spesielt interesserte kan vi nevne at 505 Games planlegger å spytte inn 7,75 millioner euro i utviklingen.

Remedy hadde lenge håp om å kunne lage en oppfølger til Alan Wake, men med den nye annonseringen ser det ut som de har gitt opp den ideen. Slik skulle Alan Wake 2 bli.

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen