Slik blir det å spille The Last of Us Part II

Naughty Dog viser fram og snakker om masse nytt gameplay i ny trailer.

Vi får stadig nye drypp av informasjon og detaljer fra det kommende The Last of Us Part II, og onsdag kveld slapp Sony og Naughty Dog en blodfersk trailer med fokus på nytt og spennende gameplay.

I traileren, som du kan se over, tar Neil Druckmann og resten av gjengen bak spillet oss gjennom en rekke valg de har gjort i løpet av spillets utvikling, mens de forklarer hvordan dette har påvirket hvordan det blir å spille det kommende storspillet.

Svakere og smidigere

Ellie kan dukke lettere unna enn det Joel kunne.
Sony Interactive Entertainment

Blant tingene det legges vekt på i videoen er det faktum at man nå spiller som Ellie og at hun er en fysisk svakere, men også lettere og smidigere figur enn Joel. Dette innebærer at man nå kan dukke unna angrep i langt større grad enn tidligere; man kan krype langs bakken samtidig som man bruker våpen og crafter gjenstander; i tillegg til at man nå også kan hoppe.

Dette gjenspeiles også i nivådesignet, som denne gangen skal være langt åpnere og fylt med vertikale muligheter.

Som en følge av det åpne designet vil det være langt flere veier til Rom i Part II, og det betyr også at det kommer til å være flere muligheter til å gå glipp av sammenstøt med fiender, skriptede historieøyeblikk og hemmeligheter.

Enkelte deler av spillet vil være svært åpne sammenlignet med originalen.
Sony

Helt til slutt i videoen setter utviklerne også søkelys på hvordan man kan oppgradere Ellies ferdigheter, at dette er endelige valg og at man er nødt til å ta vanskelige avgjørelser underveis i spillet – det vil nemlig ikke være nok oppgraderingsmuligheter til å maksimere alle hennes ferdigheter på én gjennomspilling, ifølge «co-game director» Anthony Newman.

Dette antyder at det også vil være muligheter for å spille gjennom spillet på nytt med utstyr og egenskaper man har låst opp fra tidligere, såkalt «new game plus».

The Last of Us Part II er klar for lansering på PlayStation 4 den 19. juni i år.

LES OGSÅ: Se den siste historiefokuserte The Last of Us Part II-traileren »

Siste fra forsiden