Slik blir Fallout 4s første tilleggspakker

Bethesda frister med robothjelpere, gladiatorarenaer og nye oppdrag i et helt nytt område.

Bethesda

Den første runden med ekstrainnhold til Fallout 4 ble tirsdag annonsert på Bethesdas nettsider. Utvikleren avslørte tre pakker med vidt forskjellig innhold, som etter planen skal lanseres i løpet av de neste tre månedene.

Automatron

Bygg deg din egen robotvenn med Automatron-pakken.
Bethesda

I mars slippes Automatron-pakken, som introduserer store mengder med slemme roboter til spillet. Ved å jakte ned og bekjempe disse kan spillere samle sammen nok løse deler til å bygge sin egen robothjelper.

Hjelperne kan brukes til ulike formål og kan tilpasses nøyaktig etter hver spillers ønske. Velg mellom ulike armer og bein, rustninger, egenskaper og våpen for å konstruere den roboten som passer deg best.

Wasteland Workshop

Wasteland Workshop kommer i april, og gir spillere muligheten til å designe og bygge bur som kan brukes til å fange Fallout 4s ulike skapninger. Alt fra små kryp til dødelige Deathclaws kan temmes eller brukes til å slåss mot hverandre i arenaer du kan bygge i landsbyen din.

I tillegg introduserer pakken en rekke nye designmuligheter for landsbyen din, med blant annet nye lyseffekter og utstopping av dyr.

Far Harbor

Far Harbor-øya virker ikke spesielt innbydende.
Bethesda

Far Harbor lanseres i mai og er den største av de tre annonserte tilleggspakkene. Her får spillere utforske den nye øya Far Harbor, der høy stråling har skapt en langt villere og farligere verden enn ellers i Commonwealth.

På øya pågår en konflikt mellom tre ulike fraksjoner, og du må velge om du skal prøve å forhandle frem en fred mellom fraksjonene. Far Harbor introduserer nye oppdrag og landsbyer, mer dødelige fiender, samt kraftigere våpen og rustninger.

Dyrere sesongpass

Ifølge Bethesda er dette bare begynnelsen på alt ekstrainnholdet de har planlagt for Fallout 4, og i løpet av 2016 vil enda flere pakker lanseres.

Les også
Anmeldelse: Fallout 4

Faktisk har den totale mengden med tilleggsinnhold blitt langt større enn utvikleren hadde forestilt seg, og resultatet er at sesongpasset for Fallout 4 nå blir dyrere. Fra og med 1. mars går prisen opp fra 29,99 dollar til 49,99 dollar, som i Norge betyr en økning fra omtrent 250 kroner til rundt 400 kroner, avhengig av plattform.

Endringen påvirker ikke de som allerede har sikret seg sesongpasset, og ut februar kan du fortsatt kjøpe det til opprinnelig pris.

Foruten tilleggspakkene arbeider Bethesda også med en overhaling av spillets overlevelsesmodus, et offisielt modderverktøy og flere oppdateringer som skal forbedre spillets ytelse både på PC og konsoll.

Er du fremdeles hekta på Fallout 4?
Vi vet kanskje hvorfor »

Siste fra forsiden