Slik blir samarbeidsmodusen i Super Mario Odyssey

Nintendo viste frem nok en halvtime fra spillet.

Nintendo har allerede delt generøse mengder fra sitt kommende storspill Super Mario Odyssey, blant annet en hel times video som viser oss mange av de nye mekanikkene, og nå har selskapet servert utålmodige Mario-fans enda mer.

I en ny video på en halv time får vi blant annet et innblikk i hvordan spillets nye samarbeidsmodus fungerer, i tillegg til at vi også får se mer av selve spillverdenen. Videoen ser du øverst i artikkelen.

Styr hatten fritt omkring

Marios hatt, Cappy, har som kjent blitt tildelt en viktig rolle i det nye Mario-spillet, og det er også denne som står i fokus i den nye samarbeidsmodusen. Modusen innebærer nemlig at en annen spiller kan ta over kontrollen av hatten og kan styre denne fritt omkring, mens den andre spilleren styrer Mario.

Skjermdump/YouTube

Switch-konsollens Joy-Con-kontroll består som kjent av to deler som kan brukes som egne kontroller, noe som gjør det enkelt å gå inn i samarbeidsmodusen.

Ved å styre hatten som en egen figur kan man gjøre det enklere å for eksempel løse puslespill, og samtidig kan personen som styrer hatten beskytte Mario fra fiender mens han løser andre oppgaver. Begge personene kan kontrollere kameraet i modusen.

Den nye videoen byr også på mer av verdenene, blant annet den skogkledde Wooded Kingdom-verdenen som vi også har fått et innblikk i tidligere under E3-messen.

Super Mario Odyssey slippes til Nintendo Switch den 27. oktober i år og byr på mange nyheter, blant annet store, åpne områder som spilleren kan utforske og en ny «capture»-mekanikk som lar deg ta over fiender og objekter i spillet. Vår utsendte på E3-messen har fått testet spillet og sitter igjen med et svært positivt førsteinntrykk.

Årets E3 viser at Nintendo har gått gjennom en positiv endring, mener vår kommentator »

Siste fra forsiden