League of Legends / Telenorligaen

Slik endte Telenorligaens førstedivisjon i League of Legends

Fire lag er klare for ligaens sluttspill.

Riot Games

SLIK SPILLES SEMIFINALENE

Vis mer

Semifinale 1: nDurance vs. Sprutnoobs
Semifinale 2: Riddle vs. BX3

Telenorligaens ordinære seriespill er over, og tre av fire sluttspillsplasser er sikret av nDurance, Riddle og BX3, som endte seriespillet i den rekkefølgen. Sprutnoobs og Eclipse endte på en delt fjerdeplass i seriespillet, og måtte spille en intern kamp for å avgjøre hvilket av lagene som følger med til sluttspillet. Sprutnoobs stakk av med en overbevisende seier, og spillerne som tidligere spilte for tabellvinner nDurance får dermed mulighet til revansj mot sin tidligere klubb i sluttspillet.

Har du lest hvordan vi trodde tabellen kom til å se ut før seriestart?

– Som forventet, sier trener i nDurance

Trener i nDurance, Torbjørn Berg hadde håpet på en gjentakelse av vårsesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter en knallsterk opptreden under vårutgaven av Telenorligaen, var nDurance store favoritter til å ta seieren i førstedivisjon også denne høsten. Lagets trener, Torbjørn Berg sier til Gamer.no at resultatet ikke var noe annet enn forventet.

– Jeg kan egentlig ikke si noe annet enn at vi forventet førsteplassen. Jeg hadde håpet at vi skulle ende sesongen her på like mange poeng som forige, men slik endte det uheldigvis ikke.

Berg er heller ikke overrasket over hvem som blir med nDurance til sluttspillet.

– Hvis alle lagene hadde hatt samme spillere som de startet sesongne med, hadde jeg tippet at Riddle, BX3 og Eclipse kom til å bli med inn i sluttspillet.

Nye bunner for veteranorganisasjon

Fallet har vært stort for Oslo Lions, som ble doble seriemestere i både vår- og høstutgaven av Telenorligaen i 2015. Da Lions ikke nådde sluttspillet under vårsesongen av Telenorligaen tidligere i år, ble deres sportslige resultater beskrevet som en fiasko av Gamer.no. Etter en tøff høstsesong for løvene, må organisasjonen se seg nødt til å starte neste sesong av Telenorligaen i andredivisjon. Før siste ordinære serierunde sa manager i Oslo Lions, Markus Knøsen til Gamer.no at løvene kommer sterkere tilbake i nest sesong.

SupaGoatSmuggla slår også følge med løvene ned til andredivisjon, etter at laget ble diskvalifisert fra det øverste nivået etter regelbrudd.

Friskt blod i førstedivisjon

Allerede tidlig i sesongen utpekte fire lag seg som utfordrere til å ta seieren i andredivisjon; Gamermag, Røkt Skinke, Nebula og Riddle 2. Lagene fulge hverandre tett gjennom store deler av sesongen, og det var kun to poeng som skilte mellom opprykk til ligaens øverste nivå, og å fortsette med spill i andredivisjon. Den fullstendige tabellen finner du på Telenorligaens offisielle turneringssider.

Les også
Vi har kåret vinneren av Telialigaens Supporterpris

Lagene som til slutt stakk av med de to øverste plassene, og som er klare for å ta steget opp til ligaens øverste nivå til neste sesong er Gamermag og Røkt Skinke. Gamermag spilte i førstedivisjon under vårsesongen, men ble trukket ned til andredivisjon etter at de ikke møtte til kamp.

Slik ser tabellen ut etter endt ordinært seriespill:

PlasseringLagSpiltVunnetUavgjortTaptPoeng
1nDurance Gaming651016
2Riddle Elektroniske Sportsklubb633012
3BX3 Elektroniske Sportsklubb61417
4Sprutnoobs Gaming61326
5Eclipse EK61326
6Celestial Gaming60515
7Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb60151
8SupaGoatSmuggla [Trukket]00000

* Sikret plass i sluttspill / * Nedrykk

Siste fra forsiden