Overwatch / Telenorligaen

Slik gikk helgens Overwatch-kvalifisering

Flere store organisasjoner er klare for toppdivisjonen.

Blizzard Entertainment

I helgen ble kvalifiseringen til Telenorligaens Overwatch-liga gjennomført. Det var 34 påmeldte lag, og kvalifiseringen ble spilt med gruppespill og avsluttet med dobbeltutslagsrunder. De åtte beste lagene fra sluttspillet ble direkte kvalifisert til 1. divisjon, mens resterende lag i sluttspillet fikk plass i 2. divisjon. Lagene som ikke kom seg til sluttspillet blir plassert i avdelinger i 3. divisjon.

En del overraskelser

Det kan tyde på en fin sesong i Overwatch-ligaen med lag som BX3, Oslo Lions, nDurance og Riddle som noen av de kvalifiserte. Dette var helt klart forhåndsfavorittene, og flere av disse har spillere som er utnevnt som tilgjengelig for landslaget i Overwatch. Laget vil annonseres mot slutten av måneden.

To av lagene overrasket de fleste med seier mot forhåndsfavoritter. Både aNimus og Line vant sine kamper over de kjente lagene. Line sendte experiMental og BX3 ned i taperpuljen, og aNimus på sin side sendte nDurance og Oslo Lions ned i taperpuljen.

Lederen for aNimus, Eivind Bakkane, er ikke overrasket over resultatene fra helgen.

– Laget har trent mot mange topplag fram til nå, så kvalifiseringen til 1. divisjon var forventet etter resultatene fra tidligere treningskamper. Nå er målet å forbli et topplag her i Norge, og kanskje klatre over muren til den internasjonale scenen. Spillerne er motiverte og engasjerte, så alt tyder på en spennende sesong, forteller Bakkane til Gamer.no.

Slik blir fordelingen

1. divisjon2. divisjon
aNimus100%
BX3Bamble DreamTeam
Heroes Never DieexperiMENTAL
LineGamersLeague
nDuranceGran IKT
Oslo LionsMemorial
RiddlePentafoil Gaming
smyg.noPUTSJ

Ble for tøft

Både experiMENTAL og GamersLeague er kjente navn i norsk e-sport, men kvalifiseringen ble for tøff for begge. Lagleder for GamersLeague, Cato Johannessen, tar det hele med knusende ro, men forklarer at det vil bli endringer i laget.

– Vi forventet ikke stort mye ettersom at laget var et last-minute call som endte opp med å ikke bli så ille likevel. Vi kom gjennom gruppespillet uten tap og var ikke så langt unna 1.div så alt i alt ganske fornøyd. Det kommer til å bli noen endringer, men det avhenger av hva spillerne selv ønsker og hva som eventuelt gjenstår av plasser etter praten med spillerne.

Laget har som mål å rykke opp til 1. divisjon.

– Vi kommer til å jobbe mot opprykk til 1. divisjon. Det blir en spennende høst i vente for Overwatch-scenen, avslutter Johannessen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Trenger du lag til ligaen?

Dersom man søker lag eller spillere til Telenorligaen bør man sjekke ut Spillermarkedet. Her kan du lyse ut etter spillere eller finne lag som trenger spillere. Ligastart er 29. august og påmeldingsfristen er 23. august klokken 23:59.

Siste fra forsiden