Cyberpunk 2077

Slik ser Cyberpunk 2077 ut med «ray tracing»

Fortnite og Call of Duty: Black Ops Cold War skal også løftes med grafikkteknologien.

Den såkalte «raytracing»-teknologien lover oss store visuelle løft i spillgrafikken, og Nvidia er blant de som markedsfører teknologien aggressivt via sin RTX-serie av skjermkort. Nå har selskapet et nytt knippe RTX-titler å vise frem.

Nvidia la nemlig nylig ut en ny trailer fra det kommende storspillet Cyberpunk 2077 som demonstrerer hvordan det neonlys-rike spillet ser ut med teknologien aktivert. Den ser du øverst.

Fortnite og Call of Duty også med

Teknologien inntar også det superpopulære Battle Royale-spillet Fortnite og det kommende Call of Duty: Black Ops Cold War, som også har fått sine respektive RTX-trailere. Disse kan du se nederst i artikkelen.

Skjermbilde fra Cyberpunk 2077 med RTX-teknologi aktivert.
Nvidia

Raytracing går i korte trekk ut på å generere 3D-bilder ved å «spore» lysstrålers interaksjon med virtuelle objekter for å simulere effekten lyset har på objektene, basert på overflate, form og andre faktorer.

Teknikken benyttes blant annet innen spesialeffekter i moderne spillefilmer, og gir blant annet mer realistiske og dynamiske refleksjoner og partikkeleffekter.

Flere etablert spilltitler har fått raytracing-behandlingen, deriblant Minecraft og skytespillklassikeren Quake II, og Nvidia jobber videre med å bygge teknologien inn i flere PC-klassikere.

Les også: Slik blir våpnene i Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden