Slik ser klassikeren Outcast ut i HD

Utvikleren har sluppet den første videoen fra nyversjonen.

YouTube

Det er nå ganske nøyaktig 15 år siden det unike spillet Outcast ble sluppet på markedet. Outcast er et åpen verden-spill der du blir sendt til en fremmed planet i et parallelt univers på jakt etter et objekt som kan redde jordkloden fra et sort hull.

Spillet ble av mange regnet for å være forut for sin tid, blant annet ved at det ga svært stor frihet til å løse utfordringer, bød på intelligente fiender og ved at spillet brukte en unik grafikkteknologi som ga meget detaljrike og naturlige omgivelser.

I fjor ble det klart at utviklerne av spillet hadde kjøpt rettighetene fra Atari, med intensjoner om å utgi en ny og oppusset versjon av spillet. Planene er nå i ferd med å bli realisert, og nylig lanserte utviklerne en folkefinansieringskampanje til inntekt for nyversjonen.

Slik ser originalversjonen av Outcast ut.

Første klipp fra spillet

For å gi fansen en forsmak på hva de har i vente har de nå sluppet den første videoen av den oppussede Outcast-versjonen, som altså heter Outcast Reboot HD.

Klippet er hele åtte minutter langt og viser innhold fra selve spillet, og er altså ikke bare en trailer. Det er verdt å understreke at det hittil kun er omgivelsene som har fått HD-behandlingen, mens figurer og objekter fremdeles har de opprinnelige teksturene.

Likevel gir videoen et godt bilde av hva vi har i vente, og det er liten tvil om at det blir et betraktelig penere spill enn originalen.

Mange forbedringer

I tillegg til at både figurer, omgivelser og objekter skal lages på nytt fra bunnen av i HD, får den nye Outcast-versjonen også en modernisert HUD, bedre kamerakontroll, bedre dialog-grensesnitt og flere andre modifikasjoner. Utviklerne skal også ha luket bort diverse bugs.

Hvorvidt finansieringsmålet blir nådd er imidlertid høyst uvisst. Målet ligger på 600 000 dollar, og i skrivende stund er summen kun kommet opp i 227 000 dollar med 13 dager igjen. For mer informasjon kan du sjekke ut prosjektets Kickstarter-side, og den nye videoen fra spillet ser du under.

Det kommer stadig nye versjonen av gamle spill:Nå vender klassiske Battle Chess tilbake »

Siste fra forsiden