Det grensesprengende åpen verden-spillet Outcast kan få nyversjon

Hvis folket vil.

Appeal

Outcast er et unikt åpen verden-spill der du blir sendt til en fremmed planet i et parallelt univers på jakt etter et objekt som kan redde jordkloden fra et sort hull. Men planeten har sine egne problemer, og spillet gir deg svært stor frihet til å forholde deg til disse.

Originalspillet var blant annet kjent for sin uortodokse grafikkteknologi – utviklerne brukte voxel-teknologi og raycasting for å skape jevne og «naturlige» miljøer i en tid der tradisjonell polygon-basert grafikk satte store begrensninger for detaljnivået.

I tillegg skiltet det med svært avansert kunstig intelligens, der fiendene kunne samarbeide og brukte både syn og hørsel for å lokalisere deg.

På tross av at spillet gjorde mye nytt og fikk god kritikk, solgte det langt dårligere enn forventet.

Vil lage nyversjon

Slik ble Outcast laget.

I fjor sommer ble det klart at folkene bak Outcast hadde kjøpt rettighetene fra sin tidligere utgiver, Atari. I dag vil de starte en folkefinansieringskampanje for å skape en nyversjon av Outcast.

Det nye spillet vil være trofast mot originalen, men by på langt mer detaljert grafikk og en modernisering av kontrollene og brukergrensesnittet. I tillegg vil utviklerne justere mange elementer, slik som timingen av ulike hendelser i spillverdenen. Nyversjonen vil bygges opp helt fra bunnen av, med «vanlig» polygon-basert grafikk.

Om folkefinansieringskampanjen blir en stor suksess og budsjettet blir større, vil de også vurdere å legge inn nytt innhold, slik som nye steder å utforske.

Utviklerne vil også vurdere å hente inn ekstra investeringer om kampanjen er vellykket, men de er klare på at de ikke ønsker å ofre kreativ kontroll for å få ekstra midler. Dette er også en av grunnene til at de søker folkefinansiering i utgangspunktet.

Det endelige målet er å legge grunnlag for helt nye spill i serien. Outcast skulle egentlig ha fått en oppfølger, men denne ble kansellert da Atari (som da het Infogrames) havnet i økonomisk trøbbel i 2001. Vi har alltid ment at Outcast fortjener en oppfølger.

En DRM-fri versjon av Outcast er tilgjengelig på GOG, om du er interessert i å teste originalen. Folkefinansieringskampanjen for nyversjonen skal etter planen starte klokken 17 norsk tid.

Siste fra forsiden