Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Slik spilles første Counter-Strike-runde i Telenorligaen

Rundens hovedkamp på VGTV er Lions mot Copenhagen Wolves.

Valve

DETTE ER TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Counter-Strike-sesongen i Telenorligaen skytes i gang søndag 30. august, med følgende oppgjør på plakaten:

  • 20:00 – Partyastronauts mot GamersLeague (vises på GamerTV)
  • 20:00 – Demise mot BX3
  • 21:00 – Badger eSports mot London Conspiracy

Lions mot Copenhagen Wolves på VGTV

Rundens hovedkamp er oppgjøret mellom Lions og Copenhagen Wolves mandag 31. august klokken 20:00. Kampen blir vist direkte på VGTV som en del av mediegigantens store satsning på norsk e-sport.

Direktesendingen vil bestå av kommentarer og innslag knyttet til e-sport, både norsk og internasjonalt, intervjuer, gjester og selvfølgelig, selve kampen som er kveldens høydepunkt.

Leder i GamersLeague eSport, Kim-Erik «Zarotan» Aanes, legger ikke skjul på at han gleder seg til å komme i gang med sesongen.

– Vi har vært litt heldige inn mot sesongstart med tanke på at vi fikk kvalifiseringen til Major League i flere uker i strekk før Telenorligaen starter. Spillerne har fått muligheten til å trene på kartene og samtidig fått god kamptrening, noe som er viktig før Telenorligaen begynner.

LES OGSÅ: Vi spår resultatet av Counter-Strike-ligaen

GamersLeague satser på topp fem

Aanes forteller at laget begynner å bli godt sammensveiset, til tross for at de har fått to nye medlemmer i løpet av sommeren. Bendik Osmund «Decn» Fotland og Simon «Simma» Øvrevik som er de to nykommerne på laget, blir beskrevet som gode fraggere, sammen med resten av medlemmene på laget.

Kim-Erik «Zarotan» Aanes i GamersLeague gleder seg til sesongstarten.
Privat

– Med litt taktikktrening tror jeg at laget vil bli veldig sterkt i mine øyne. Lagarbeidet blir bedre og bedre jo mer de spiller sammen, og vi har satt oss som mål å bli blant de fem beste lagene i år.

Lederen trekker også fram Marius «BarryBombPlant» Ulvund som har spilt godt i sesongoppgjøringen, og sier at han har overrasket positivt.

Les også
– Han sa at «Shaolin» er hundre ganger bedre enn meg

GamersLeague eSport spilte i 2. divisjon forrige sesong, og gikk gjennom hele sesongen uten tap. Likevel: Aanes legger ikke skjul på at nivået er veldig mye høyere i den øverste divisjonen.

– Jeg gleder meg til oppgjøret mot BX3 i sjette serierunde. Det har vært en slags «kniving» mellom GamersLeauge og BX3 en god stund nå, helt tilbake til starten av StarCraft II, hvis jeg ikke tar feil. Det hadde vært veldig moro om vi kunne prestert godt mot dem, men de har en sterkt lagoppstilling, så vi får vente og se hvordan kampen utspiller seg.

– VGTV gjør godt for motivasjonen

Han tror VGTVs store satsning på norsk e-sport vil være til fordel for spillerne på GamersLeague.

– Dette er noe vi jobber med hele tiden. Alle spillerne liker å være i rampelyset, og et større publikum vil bare gjøre oss godt. Laget har alltid lyst til å prestere sitt beste i hver kamp, og med et stort seertall vil spillerne bli motivert for seier.

Han beskriver laget og spillerne som dedikerte, kreative og en gjeng med humørspredere, noe som i hans øyne er viktig for spillergruppen.

LES OGSÅ: Telenorligaen består av 430 lag og mer enn 2700 spillere

Siste fra forsiden