Podkast

Retro Crew – Sesong 5, episode 15

Slik var det å være PC-gamer på nittitallet

Først når du har slitt med HIMEM.SYS, boot-disker og å skifte IRQen på lydkortet vet du hva det er å være hardcore.

Joachim Froholt

I ukens Retro Crew-podkast skal vi tilbake til nittitallet. Mange lyttere har spurt om personlige historier og denne gangen satte vi oss ned for å snakke om våre PC-opplevelser fra 20 år (og enda lenger) tilbake.

Et av spillene som nevnes.

Vi husker tilbake til hvordan vi slet med HIMEM.SYS, boot-disker, DOS, Windows 3.11 for Workgroups og å skifte IRQen på lydkortet. Først når du har installert Windows 95 med 30 floppy-disker vet du hva tålmodighet betyr.

Men spøk til side – det er ting vi savner med 90-tallets PCer, og ting vi ikke savner. Denne episoden har litt av begge deler!

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Medvirkende denne gangen er Aleks Hakestad, Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jack Tenold. Sjefen i studio er, som vanlig, Jostein Hakestad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Den lille konsollen som kunne
Vi mimrer om et av de viktigste skrekkspillene
Det merkeligste Mario-spillet noensinne?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden