Slippdatoen for neste World of Warcraft-utvidelse er klar

World of Warcraft: Legion blir å se i butikkhyllene på sensommeren.

Blizzard Entertainment

Snart tolv år etter at det ble gitt ut lever World of Warcraft fortsatt i beste velgående. Storhetstiden er kanskje forbi, men ingenting tyder på at utvikler Blizzard Entertainment kommer til å slutte å støtte nettrollespillet med nytt innhold med det første. Nå er det endelig klart at spillets sjette utvidelsespakke, Legion, vil bli sluppet 30. august.

Store endringer

Demonjegere kan blant annet se gjennom vegger.
Blizzard Entertainment

I Legion må spillerne forenes for å kjempe mot The Burning Legion, som har vendt tilbake til Azeroth etter å ha vært hovedfienden i den første utvidelsespakken. Dette betyr at vi igjen får møte fanfavoritten Illidan Stormrage, som trolig blir den store skurken man må beseire denne gangen.

Den kanskje største nyheten i Legion er den nye helteklassen, demonjeger. Denne klassen kan enten spesialisere seg på å tåle mye, eller den kan være fokusert på å gjøre mye skade. Spillere vil også kunne samle legendariske våpen som har spesielle egenskaper vi ikke har sett før. I tillegg får vi som vanlig nye soner, og spillerne kan denne gangen nå erfaringsnivå 110.

Blizzard i hardt vær

Selv om fansen sikkert er fornøyd med å få vite når Legion kommer ut, er ikke alle like fornøyd med Blizzard om dagen. Noen foretrekker nemlig å spille World of Warcraft slik det var uten utvidelsespakker, noe som er blitt vanskelig etter at Blizzard stengte en rekke populære «vanilla»-servere. Nesten 150 000 aktive spillere mistet dermed karakterene sine.

Saken har vakt stor oppsikt i spillermiljøet. Gruppen bak serverne har sendt et åpent brev til Blizzard-sjef Mike Morhaime, i håp om å få fortsette som før. Brevet har i skrivende stund fått nesten 170 000 støttende underskrifter, Blizzard har imidlertid ikke valgt å kommentere saken.

Vi tok en prat med en av sjefsprodusentene bak World of Warcraft i fjor. Han tror Blizzard kommer til å lage mange flere utvidelser til nettrollespillet i framtiden.

Siste fra forsiden