Slo 28 år gammel verdensrekord

Spilte Asteroids i 58 timer og knuste rekord fra 1982.

John McAllister fra Washington har nylig brukt 58 timer og 15 minutter på å slå verdensrekorden i Asteroids på en klassisk Atari arkademaskin fra 1979. Han avsluttet maratonet med 41 338 740 poeng, og tidligere rekordinnehaver Scott Safran må dermed se seg slått.

Les også: Fiktiv Frogger-rekord fra Seinfeld endelig slått

Safran satte den forrige verdensrekorden på 41 336 440 poeng i 1982, bare tre år etter at spillet ble gitt ut. Poengsummen ble ansett som uslåelig av mange, og Safran fikk beholde rekorden i 28 år.

Asteroids er et 2D-spill i vektorgrafikk, der spilleren styrer et v-formet romskip gjennom et asteroidefelt. Målet er å skyte asteroider og UFO-er uten å kollidere med dem, samt unngå UFO-ens motangrep.

Spillet har ingen pauseknapp, og det er uansett forbudt å pause spillet dersom rekorden skal anses som gyldig. McAllister måtte dermed overlate romskipet til sin egen skjebne mens han tok korte, nødvendige pauser underveis.

Les også: Mer retro-Mega Man

McAllister hadde både vitne og videokamera på plass under rekordforsøket, og venter nå på at opptaket skal godkjennes av Twin Galaxies, en organisasjon som samler og verifiserer verdensrekorder i ulike spill.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden