Slo 28 år gammel verdensrekord

Slo 28 år gammel verdensrekord

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

John McAllister fra Washington har nylig brukt 58 timer og 15 minutter på å slå verdensrekorden i Asteroids på en klassisk Atari arkademaskin fra 1979. Han avsluttet maratonet med 41 338 740 poeng, og tidligere rekordinnehaver Scott Safran må dermed se seg slått.

Les også: Fiktiv Frogger-rekord fra Seinfeld endelig slått

Safran satte den forrige verdensrekorden på 41 336 440 poeng i 1982, bare tre år etter at spillet ble gitt ut. Poengsummen ble ansett som uslåelig av mange, og Safran fikk beholde rekorden i 28 år.

Asteroids er et 2D-spill i vektorgrafikk, der spilleren styrer et v-formet romskip gjennom et asteroidefelt. Målet er å skyte asteroider og UFO-er uten å kollidere med dem, samt unngå UFO-ens motangrep.

Spillet har ingen pauseknapp, og det er uansett forbudt å pause spillet dersom rekorden skal anses som gyldig. McAllister måtte dermed overlate romskipet til sin egen skjebne mens han tok korte, nødvendige pauser underveis.

Les også: Mer retro-Mega Man

McAllister hadde både vitne og videokamera på plass under rekordforsøket, og venter nå på at opptaket skal godkjennes av Twin Galaxies, en organisasjon som samler og verifiserer verdensrekorder i ulike spill.

(Kilde: Kotaku)

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen