Slutt for Timesplitters-utvikler?

Nytt offer for økonomien

Det ser ut til at Free Radical Design blir stengt.

I forgårs begynte ryktene å svirre om at britiske Free Radical Design, kjent for Timesplitters-serien og Haze, hadde stengt dørene, og at et samarbeidsprosjekt med Lucasarts hadde blitt flyttet til konkurrenten Rebellion.

Timesplitters bød på mye moro.

Ansatte skal ha møtt opp om morgenen og oppdaget at låsene var skiftet ut, for så å få beskjed om å møte opp på et nærliggende hotell for et avsluttende møte.

Nyhetsnettsiden This is Nottingham kunne i går bekrefte ryktene. Free Radical har stengt de ansatte ute og er nå satt under administrasjon.

Selskapet Resolve Partners har fått oppgaven med å administrere den kriserammede utvikleren, og hevder ting foreløpig kjører på som før:

– Vi skal bruke tre eller fire dager på å gå gjennom selskapets finanser, men ellers fortsetter ting som normalt. Vi har likevel bedt flesteparten av de ansatte om å holde seg hjemme, forteller Cameron Gunn fra Resolve Partners.

Haze kunne ikke redde Free Radical.

Alt håp ute?

En kilde har fortalt Edge at dette antagelig er kroken på døra for Free Radical, og at et par av grunnleggerne allerede har forlatt utvikleren for å starte et nytt firma. Kilden forteller også at Free Radical var godt i gang med neste Timesplitters:

– De hadde allerede begynt å jobbe med Timesplitters 4, og hadde holdt på i over et år, men etter det mislykkede Haze og tapet av avtalen med Lucasarts klarte de ikke å finne en utgiver til å støtte dem. De hadde en siste sjanse etter eller annet sted i sør forrige uke, men det gikk ikke, og jeg tror det var deres siste håp.

De ansatte skal ha fått lønn for desember, og andre britiske utviklere har tilbudt dem å sende inn jobbsøknader. Representanter fra både Codemasters og Monumental Games skal ha vært tilstede under det siste møtet for å avertere etter ansatte.

Siste fra forsiden