Smakebit av konsollkrig

EA avslører detaljer om den kommende Playstation 3-utgaven av Red Alert 3.

Fjorårets strategisuksess, Red Alert 3 er rett rundt hjørnet for Playstation 3. Nå letter utviklerne på sløret, og forteller om massevis av eksklusiv PS3-snacks, og lover samtidig at en demo er rett rundt hjørnet.

Red Alert 3 er et sanntidsstrategi-spill i den populære Command & Conquer-serien. Spillet tar for seg en fiktiv konflikt i tilnærmet nåtid, hvor blant annet Sovjetunionen fortsatt er en høyst reell trussel for de vestlige supermaktene. I det skjulte har også The Empire of the Rising Sun, Japan, bygd seg opp en massiv hær, og truer med sin vrede over verden.

Spektakulær krigføring.

Opprinnelig var det planlagt at både PC, Xbox 360 og Playstation 3-utgaven skulle bli lansert samtidig, men da det nærmet seg planlagt lansering ble PS3-utgaven utsatt. Mange spekulerte så i om vi noengang ville se noe til PS3-utgaven, men nå er det altså snart klar for krig også på PS3.

Som kompensasjon for den sene lanseringen lover nå utviklere en egen "Ultimate Edition" som vil inneholde massevis av ekstra snacks for PS3-eiere. Det fortelles blant annet om full samarbeidsmodus med egen VoIP-støtte gjennom spillets tre kampanjer og over 60 minutter med mellomsekvenser i full-HD. Videre vil det legges med eksklusive PS3-godbiter som utviklerdagbøker, komplett lydalbum, fem nye brett for skirmish-modus, bak scenene-opptak og "kvinnene fra Red Alert 3" for å nevne noe.

Oppskalert grafikk for PS3.

Spennende er det også at det fortelles om eksklusive, nedlastbare utvidelser (DLC) som vil inneholde alt fra nye brett, oppdrag, enheter og annet. Utviklerne forteller at de allerede har klar én pakke, og har flere ideer om spennende utvidelser de kan tenke seg å lansere senere.

Utviklerne skryter også over at de er særdeles fornøyd med hvordan kontrollsystemet fungerer, og forteller videre at de har oppskalert grafikken kraftig fra tidligere utgaver for et angivelig svært imponerende resultat.

Om ventetiden til den 27. mars virker for lang, kan du som sagt trøste deg med at utviklerne lover en demo på Playstation Store innen "et par uker", samt at egne Red Alert 3-bakgrunner og temaer allerede er lansert.

(Kilde: Playstation.com)

Siste fra forsiden