– God mottagelse blåste opp 3DS-pris

Smartinger

Nintendo kan allerede høre kasseapparatene klinge i det fjerne.

Tidligere denne uken ble det offisielt klart at Nintendos nye håndholdte 3D-konsoll kommer til Japan i slutten av februar og her i gården i mars 2011.

Denne blir ikke billig.

Mange ble nok overrasket av den høye prisen i Japan. 25 000 Yen (1800 kr) vil Nintendo ha for 3DS der i det fjerne øst, her vil det tilsvare 2500-3000 kroner. Til sammenligning kostet den ordinære DS-en 15 000 Yen da den kom i 2006.

Skal vi tro Nintendo-sjef Satoru Iwata er det ikke teknologien som har skylda for prisforskjellen, men medier som skrev rosende sniktitter fra E3 i sommer – og de store masser som gikk av hengslene på diverse fora.

I et intervju GameSpot har oversatt sier nemlig Iwata at hovedårsaken til den høye prisen var den positive reaksjonen 3DS skapte hos folk på "et offentlig arrangement i juni". Ingen tvil om at det snakkes om E3, der konsollen ble avduket.

– Jeg tror konsollen fortsatt vil selge bra, selv med denne prisen, sier Iwata i intervjuet.

Nintendo har for øvrig merket opp ti spill som klare for "slippvinduet" til 3DS. Det er Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Nintendogs + Cats, Pilotwings Resort, Pro Baseball Spirits, Professor Layton and the Mask of Miracle, Ridge Racer 3D, Samurai Warriors Chronicle, Steel Diver, Super Monkey Ball og Super Street Fighter IV: 3D Edition.

Nintendo forventer å selge så mange som 15 millioner spill den første måneden 3DS er i salg.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden