Blogg

Snart er tiden inne

Vi har besøkt Nintendo-importøren og laget en liten videoreportasje om Wii.

Gamer.no samarbeider mye med Avisenes Pressebyrå om spillstoff. Denne uken hadde vi i oppgave å lage en liten videoreportasje om Wii, hvor man forklarer konseptet og viser noen av spillene. Det er derfor neppe så mye helt nytt i denne videoen for rutinerte Gamer.no-lesere.

Vi tenkte likevel det ville være artig å se ting i aksjon nå som lanseringa nærmer seg, så her har dere reportasjen.

Red Steel virker interessant, men sverdfektingen er fremdeles noe haltende

Inntrykket mitt så langt er ganske positivt. Rayman Raving Rabbids bød på akkurat den type moro jeg tror Wii skiller seg aller mest ut med – det er umiddelbart, det er morsomt og det er flerspillerfokusert. Eller hva sier du om et minispill hvor målet er å få et utall gærne kaniner til å synge reint ved å slå til dem som ikke oppfører seg?

Red Steel var dessuten en liten positiv overraskelse. Kanhende er det fordi jeg har spilt spillet noen ganger før, jeg vet ikke – men jeg hadde en bestemt opplevelse av at skytekontrollene var blitt bedre siden sist jeg prøvde spillet. Sverdfektingen er fortsatt ikke i nærheten av hva vi en gang drømte om, men selv om spillet ikke utnytter potensialet jeg tror Wii-en har, virker det likevel som kontrollene gjør det betraktelig morsommere å spille enn det ville vært med en tradisjonell konsollkontroller.

Hadde Red Steel kommet på for eksempel Xbox tror jeg det ville vært mye kjedeligere, nettopp fordi det er morsomt å utforske helt nye leketøy slik som Wii-kontrollerne. Jeg aner ikke hvor lenge denne nyhetsverdien vil vare, men foreløpig ser Red Steel ut til å bli bedre (eller i hvert fall morsommere) enn hva jeg hittil har antatt basert på tidligere utprøving av tittelen. Jeg tror fortsatt ikke det blir noen stortittel, men det jeg så mandag kveld var i det minste ganske underholdende.

Zelda rakk vi ikke prøve noe særlig denne mandagen, men jeg skal heldigvis tilbake for å sette meg ned med spillet for alvor seinere denne uka, og kan igrunn knapt vente.

Det mest negative vi noterte fra mandagens visning var at Wii-bildene ser ganske dårlige ut når de blåses opp på en stor LCD-basert flatskjerm. Alle de røffe kantene gjøres tydeligere, og siden skjermene i utgangspunktet er HD-kompatible blir bildet også noe forvrengt for å passe i skjermenes opprinnelige oppløsning. Det skal bli spennende å se i hvor stor grad dette vil være en ulempe for Wii-en, men jeg er ikke i tvil om at det er en liten akilleshæl for mange potensielle kjøpere.

Dog forventer jeg at alt blir meget vakkert hjemme på min mer tradisjonelle CRT-koloss.

Vi følger opp med mer informasjon om Wii i de kommende ukene, så kikk innom!

Siste fra forsiden