Snart får stridsvognene kjempe på PlayStation 4

World of Tanks kommer endelig til Sony-konsollen.

Wargaming

Det populære flerspillerspillet World of Tanks får endelig en PlayStation 4-utgave, melder Wargaming.net i en pressemelding. Spillet, som først ble lansert på PC i 2011 her til lands, har dukket opp på både Xbox 360 og Xbox One i løpet av de siste to årene, og nå vil også PlayStation være med på festen.

Ifølge Wargaming vil PlayStation 4-versjonen by på en rekke nye funksjoner, med blant annet støtte for Dualshock 4-kontrollerens berøringsflate, i tillegg til to eksklusive kart. World of Tanks blir gratis for alle på PlayStation 4, men PS Plus-medlemmer vil få tilgang på diverse ekstrainnhold som for eksempel en gratis stridsvogn og eksklusiv kamuflasje.

Se den første traileren for World of Tanks på PlayStation 4. (Video: Wargaming Europe)

Når PlayStation 4-utgaven vil lanseres har vi ikke fått vite, men Wargaming annonserte at spillets betaversjon vil bli tilgjengelig mot slutten av året. Interesserte spillere kan melde seg på betaen via spillets nettsider.

Stor spillerbase

World of Tanks er enormt populært blant fans av stridsvogner og krigshistorie, men har også klart å appellere til et bredere publikum. I de fire årene siden PC-lanseringen har spillet nådd over 150 millioner registrerte spillere på tvers av plattformene det hittil er lansert på, et tall som utvilsomt vil vokse når PlayStation-spillere hiver seg på i kampen.

Vi prøvde Xbox 360-versjonen da den kom ut i fjor, og selv om den var svakere enn storebroren på PC mente vår anmelder det var lett å bli hektet:

– World of Tanks: Xbox 360 Edition gjør fenomenet World of Tanks tilgjengelig for et bredere publikum, og beholder kjernemekanismene fra PC-versjonen. Spillet kan dermed skilte med lettilgjengelige og spennende flerspillerkamper og skyhøy bare-én-runde-til-faktor, skrev Kristian Aasgård den gangen.

PlayStation 4 får nye kontrollere.
Snart kan du velge mellom enda flere farger »

Siste fra forsiden