Snikmorderen Styx vender tilbake

Neste år skal historiens dødeligste goblin ut på nye oppdrag.

Cyanide

Den grønne goblinen Styx legger ut på nye, mer dødelige eventyr til neste år, melder Cyanide i en pressemelding. I Styx: Shards of Darkness lover utvikleren et større budsjett, større ideer og større ambisjoner, og en hovedfigur som er langt mer smidig enn i seriens forrige spill.

Spillet bygger videre på historien fra Styx: Master of Shadows, og denne gangen må vår kortvokste antihelt infiltrere byen Körangar for å avdekke en sammensvergelse mellom alver og dverger. Ifølge Cyanide vil Shards of Darkness by på en mer kompleks historie i en langt større verden.

Spillet utvikles for PC, PlayStation 4 og Xbox One, og hva spillmekanikkene angår lover utvikleren en bevegelsesfrihet uten sidestykke, samt en rekke nye egenskaper som forbedrer og utvider snikefunksjonene fra spillets forgjenger.

I Styx: Master Of Shadows måtte vi klatre opp et enormt tårn.

Stor valgfrihet

Etter et trøblete samarbeid med orken Arkail i rollespillet Of Orcs and Men gikk Styx solo og byttet like godt sjanger i snikespillet Styx: Master of Shadows. Spillet finner sted i et enormt tårn ved navn Akenash, der Styx må bruke sniking og akrobatikk for å komme seg til toppen.

Takket være den noe uortodokse hovedfiguren opplevde vår anmelder spillet som et forfriskende avbrekk fra mange spill der man i rollen som spillets helt alltid må redde dagen. På tross av noen problemer med til tider upresise kontroller ble han imponert over spillets valgfrihet:

– Ved siden av det spennende utgangspunktet byr spillet på en svært innbydende verden full av utfordringer, der du er fri til å finne din egen vei i til dels svært store områder, skrev Øystein Furevik i fjor.

Nå kan du gjenoppleve snikingen i Deus Ex i ny drakt.
Deus Ex Revision pusser opp det 15 år gamle spillet »

Siste fra forsiden