StarCraft II / WESG

«Snute» tror på sluttspill i Kina

Første hinder i WESG er den norske nettkvalifiseringen.

ESL/Patrick Strack

Tidligere i høst kunne du lese om World Electronic Sports Games her på Gamer.no, og Norge kan i beste fall ende opp med representanter i alle fire spilltitlene under hovedfinalene. Spillene de skal konkurreres i er StarCraft II, Counter-Strike, Dota 2 og Hearthstone. Det store mesterskapet – der det knives om 30 millioner kroner – er åpent for alle som ønsker å delta, med kvalifiseringsturneringer nå i september.

Allerede på mandag starter den nettbaserte StarCraft II-kvalifiseringen for norske deltakere. Vinneren av denne kvalifiseringen vil få innpass på det europeiske sluttspillet i Kiev, Ukraina mellom 6. - 9. oktober i år. I Kiev vil Norge være representert med spillere fra alle titlene, og her skal de konkurrere mot andre europeiske spillere fra hele Europa om plass i hovedturneringen som arrangeres i Shanghai, Kina senere i år.

I Kiev skal det samles totalt 20 StarCraft II-spillere, og de åtte beste vil få gullbilletten direkte til hovedfinalene. Det samme gjelder forøvrig de andre spilltitlene.

Store gullsjanser for «Snute»

Jens Waller «Snute» Aasgaard er Norges største e-sportstjerne og en av verdens beste StarCraft II-spillere. Aasgaard må gjennom den norske kvalifiseringen før han kan reise til Kiev.

Her skal også stortalentet Tobias «SolO» Glenne delta. Talentet imponerte som 14-åring i Steelseries StarCraft League i 2014, preget Telenorligaens lagbaserte liga og endte på tredjeplass i vår-sesongen 2016.

Slik er kvalifiseringene.

– «SolO» er god i Zerg mot Zerg som er hans største styrke, men om jeg spiller bra skal jeg klare å vinne mot han, forteller Aasgaard til Gamer.no.

Aasgaard har stor tro på egne ferdigheter dersom han når de regionale finalene i Kiev.

– Jeg tror sjansene mine er veldige gode dersom jeg klarer å nå kvalifiseringen i Kiev, og i hovedturneringen bør jeg også gjøre det veldig bra, avslutter Aasgaard.

Siste fra forsiden