Sony åpner for spilling på tvers av PlayStation, Xbox og Switch

Fortnite er første spill ut i betatesten.

Epic, Sony, Nintendo, Microsoft, Gamer.no

Sony har alltid vært litt kjipe når det kommer til la spillere på deres plattform få spille mot andre spillere på andre plattformer. Mens Fortnite-spillere på PC, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS og Mac har kunnet barke sammen, har PlayStation-spillere vært henvist til sitt eget lille hjørne, hvor de kun har fått lov til å spille mot hverandre.

Denne holdningen har ført til irriterende problemer for Fortnite-spillere som eier både en PlayStation og en Nintendo Switch. Sony har gjemt seg bak en rekke unnskyldninger for hvorfor PlayStation-spillere ikke får leke med de andre barna opp gjennom, blant annet økonomi, etter at Rocket League-utvikleren Psyonix gikk ut og fortalte at det ikke skulle stå på tekniske begrensninger. Microsoft har for øvrig flørtet med Sony om kryssplattformspilling i mange år.

Åpner beta i dag

Sony avslørte i sommer at de lekte med ideen om kryssplattformspilling, og nå skal de omsider bukke under for presset. De som spiller Fortnite på PlayStation skal få menge seg med de titalls millioner av spillerne spillet har på alle de andre plattformene. Det melder selskapet på sin egen blogg.

– I 24 år har vi etterstrebet å levere den beste gaming-opplevelsen til våre fans ved å tilby et unikt PlayStation-perspektiv. I dag har fellesskapet rundt enkelte spill utviklet seg til et punkt hvor kryssplattformspilling tilfører en vesentlig verdi for spillerne. På bakgrunn av dette har vi gjennomført en nøye analyse av businessmekanikkene som kreves for at PlayStation-opplevelsen til våre brukere forblir intakt, både i dag og i framtiden, når vi nå vil åpne plattformen vår, skriver Sony på bloggen sin.

I første omgang gjelder det en beta-test for Fortnite. Beta-testen starter i dag. og lar spillerne møte spillere fra alle plattformer og overføre progresjon og alle mikrotransaksjoner på tvers av plattformene.

– Dette representerer en stor holdningsendring for Sony Interactive Entertainment, og vi er i planleggingsfasen på tvers av hele organisasjonen for å støtte denne endringen, skriver de videre, og lover å komme med mer informasjon om hvordan dette vil påvirke andre titler i framtiden.

Den første store testen blir kanskje Fallout 76. Hvor Bethesda-sjef, Todd Howard, har vært rimelig krass i kritikken mot Sony for å stå i veien for kryssplattformspilling.

Siste fra forsiden