Fallout 76 får ikke kryssplattformspilling på grunn av PlayStation

– Sony er ikke like hjelpsomme som det vi alle skulle ønske, sier Todd Howard.

Bethesda

Etter at Microsoft for alvor åpnet dørene for samarbeid med andre plattformholdere i 2016, har spørsmålet om spilling på tvers av konsoller og PC vokst seg større og større. To år senere har Sony imidlertid enda ikke kommet til festen, og selv om mange utviklere stiller seg positive til konseptet er det lite de kan gjøre.

Fallout 76-spillere får kun spille med andre på samme plattform.
Bethesda

Bethesdas Fallout 76 er det nyeste på listen over spill som gjerne skulle hatt med spilling på tvers av plattformer, men som har måttet droppe det. I et intervju med nettstedet Gamestar.de sa Todd Howard rett ut at det ikke var mulig på grunn av Sonys holdning.

– Vi skulle veldig gjerne hatt det med i Fallout 76, men akkurat nå er det ikke mulig. Sony er ikke like hjelpsomme som det vi alle skulle ønske, men vi får se hva som skjer i fremtiden, sa Bethesda-sjefen.

Frustrerende situasjon

Det åpenbare stikket til PlayStation-skaperen gjenspeiler frustrasjonen som vokser seg stadig større hos både utviklere og spillere. At Sony skyr spilling på tvers av plattformer har lenge blitt oppfattet som irriterende, men det var først nylig – under det mye omtalte Fortnite-dramaet mellom PlayStation 4 og Nintendo Switch – at det faktisk ble ødeleggende for fans.

Forrige uke forsikret Sony-topp Shawn Layden om at selskapet utforsker flere muligheter for spilling på tvers av plattformer. Det har vi imidlertid hørt før, og trolig må det handling til før fansen lar seg overbevise.

Det er ikke første gang Bethesda har hatt problemer med Sony.
Utvikleren slet med å introdusere Skyrim-modifikasjoner på PlayStation 4 »

Siste fra forsiden