Sony avkrefter rykter om kopisperre

Sony har nå avkreftet at PS3-spill vil bli låst til enkeltkonsoller, slik mange har fryktet.

Det verserer mye rykter angående de kommende nestegenerasjonskonsollene, og forrige ukes rykte om at Sony kanskje kom til å bruke en nylig patentert teknologi som i praksis vil låse et spill til en konsoll, spredde seg som ild i bensinvått gress i den internasjonale spillpressen.

Det ble spekulert heftig omkring hvorvidt denne teknologien skulle implementeres i PlayStation 3, noe som ville føre til at du for eksempel ikke ville kunne byttelåne PS3-spill med kompisene dine.

Som vi antydet var dette bare falske rykter uten grobunn i virkeligheten og en talsperson for Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) har nå uttalt følgende:

- Jeg vil få det på det rene at dette er en falsk spekulasjon og at PlayStation 3 sin programvare ikke vil bli kopibeskyttet i form av låsing til hver enkelt konsoll, men være spillbar på alle PlayStation 3-konsoller.

Det er klart at et slikt steg ville vært drastisk av Sony, og selv om de nok hadde kommet mange pirater til livs, ville det vært de ærlige og rederlige spillerne som hadde blitt mest skadelidende. Mangt kan kanskje sies om Sony og deres strategier omkring den nye konsollen, men dumme er de ikke. Å innføre noe slikt midt i konsollkrigen ville høyst sannsynlig vært en oppvisning i dårskap.

Siste fra forsiden