Sony finner frem gulroten

For å lokke potensielle PSP Go kjøpere vil Sony erstatte alle UMD-spill med digitale kopier.

PSP Go, også kjent som "The worst kept secret of E3", var en av Sonys høydepunkter på årets E3. Den lille bærbare konsollen vil, alt ettersom hvordan man ser det, bli det tredje eller fjerde tilskuddet i PSP-familien.

Ettersom PSP Go satser på digitale kopier fremfor det mye omdiskuterte UMD-formatet, vifter Sony nå en gulrot foran nesen til eiere av tidligere versjoner av konsollen. For at UMD-spill ikke skal bli helt ubrukelige for de som velger å bytte ut en PSP med en PSP Go, vil det tilbys digital nedlasting av alle spill utgitt på UMD-formatet. Sony har foreløpig ikke utdypet nøyaktig hvordan dette vil fungere, annet enn at man snakker om en form for digital nedlasting.

Om man skal spekulere litt er det trolig at løsningen vil bli bundet opp mot Playstation Network-kontoen. Eksempelvis ved at man logger seg på PSN via sin gamle PSP før man deretter starter spillet, noe som da registreres av PSN. Deretter kan man logge seg på PSN via sin nye PSP Go og deretter laste ned spillet.

Sony har ikke uttalt noe om hvorvidt programmet vil koste noe, men ettersom programmet er ment å lokke gamle PSP-eiere til å oppgradere tør vi spekulere i at tjenesten vil bli gratis. PSP Go forventes i salg allerede til høsten her til lands.

(Kilde: CVG.com)

Siste fra forsiden