Sony kunngjorde plutselig et splitter nytt Lemmings-spill

Den gamle Amiga-serien gjenoppstår.

De fleste spillere litt oppe i årene har trolig hørt om Lemmings, det fiffige puzzle-spillet som først så dagens lys på Amiga på begynnelsen av 90-tallet. I en uventet vending har Sony nå kunngjort en ny tittel i serien.

Det dreier seg altså ikke om en nyversjon, men et helt nytt Lemmingsspill. Det slippes riktignok kun til den mobile plattformen, altså iOS og Android, og er ute nå. Traileren ser du øverst i artikkelen.

Sony

Samme konsept, ny innpakning

Selve grunnkonseptet i spillet er det samme som kjennere av serien vil dra kjensel på. Her gjelder det å føre de ustyrlige, grønnhårige skapningene gjennom hindringer ved å sette dem til å grave, bygge og blokkere.

Forskjellen er at spillet naturlig nok er tilpasset berøringsskjermene, og spillet er også designet for å spilles i «portrettmodus», altså vertikalt, som Sony sier er den beste måten å holde en enhet på med én hånd.

I tillegg er spillet mye større enn tidligere Lemmingsspill. Ifølge Sony har det flere nivåer enn samtlige, tidligere titler til sammen, nærmere bestemt flere tusen, og mange flere skal være på vei.

Det første Lemmings-spillet kom ut til Amiga-plattformen i 1991 og ble senere portet til en rekke ulike maskiner, deriblant Super Nintendo. En oppfølger, Lemmings 2: The Tribes, kom ut i 1993, og i 1994 kom All New World of Lemmings.

Senere fikk vi også titler som 3D-Lemmings og Lemmings Revolution, laget av andre utviklere.

Les også: Her er vårt tilbakeblikk på Lemmings »

Siste fra forsiden