Sony lager ny håndkontroll?

Vil nå Wii-publikummet

Sony jobber etter sigende med en ny, todelt håndkontroll for Playstation 3.

Kampen om det lettere publikummet spisser seg til hvis både Microsoft og Sony kaster seg etter Nintendo Wii for å øke salgstallene. Skal vi tro ryktene er begge bestemt på at essensen av Wii-suksessen er å finne i håndkontrolleren.

Ryktene omkring Newton-kontrolleren til Xbox 360 oversvømte internett for noen uker tilbake, uten at det foreløpig har kommet en bekreftelse. Nå står Playstation 3 for tur. Gamesindustry.biz meldte sent i forrige uke via sikre kilder at Sony jobber med en todelt, bevegelsesfølsom kontroller som skal fungere på samme måte som Wii-kontrolleren.

Det er etter sigende ikke klart når kontrolleren blir offisielt annonsert, men fungerende enheter skal allerede ha blitt sendt ut til nære utviklere slik at de kan begynne å utvikle spill som benytter seg av den.

Sixaxis-kontrolleren (som følger med Playstation 3 i dag) er også bevegelsesfølsom, men langt mindre enn Wii-kontrolleren. Per i dag venter vi i Europa på den nye Dualshock 3-kontrolleren, hvor ristefunksjonen som Sixaxis manglet, er gjeninnsatt. Nå ser det altså ut som om vi får nok en kontroll å forholde oss til, og spillmessen E3 i juli vil nok være en fin anledning til å offentliggjøre noe slikt.

Siste fra forsiden