PlayStation 5 - ny modell

Sony planlegger visstnok en PlayStation 5 med avtakbart diskdrev

Rykter hevder at den nye modellen skal lanseres neste høst.

Sony Interactive Entertainemnt

En ny PlayStation 5-modell skal angivelig være på vei. Ifølge ferske rykter skiller denne seg fra de tidligere modellene ved at man kan ta av diskdrevet.

Med avtakbart diskdrev kan den nye modellen kanskje bli litt mindre og lettere enn dagens variant.
Audun Rodem/Gamer.no

Det var Insider Gaming som først meldte om saken. Kilder som har snakket med nettstedet forteller at den nye modellen vil erstatte de tre tidligere versjonene – nemlig den med diskdrev, den uten og den nye, lettere modellen som ble lansert tidligere i år.

Både innmat og design skal etter sigende være tilnærmet lik som de eksisterende PlayStation 5-variantene. Unntaket er naturligvis diskdrevet, som kobles til med en egen USB-C-port på baksiden av konsollen. Når den er koblet til vil den henge på som en del av maskinen, hevdes det, så tilsynelatende vil den ikke bli liggende som en ekstern boks.

Planen skal ifølge Insider Gamings kilder være å rulle ut nye PlayStation 5 i september neste år. Spillere kan kjøpe konsollen for seg selv, eller i en pakke med medfølgende diskdrev. Diskdrevet skal også selges separat, men hvorvidt det vil fungere med den opprinnelige Digital Edition er foreløpig uvisst.

Digitalt spillsalg på topp

Med diskdrev som et valgfritt tillegg kan de se ut som at Sony satser mer på en digital spillfremtid. Det vil i så fall ikke være så rart, all den tid digitale salg av spill er klart mest populært for både PlayStation 4 og PlayStation 5.

I sin nyeste kvartalsrapport bekreftet Sony at hele 79 prosent av spillsalget er digitalt. Til sammenligning var denne andelen på 71 prosent for samme periode i fjor.

Konsollmakeren kunne ellers melde at 21,7 millioner PlayStation 5-maskiner er sendt ut på markedet. Gitt hvor raskt konsollene rives vekk fra butikkhyllene, er det naturlig å tro at antallet solgte PlayStation 5 også ligger der i området.

LES OGSÅ: PlayStation trapper opp satsingen på mobilspill »

Siste fra forsiden