PlayStation 5

Sony solgte 4,5 millioner PlayStation 5-konsoller i 2020

Selger omtrent like raskt som PlayStation 4.

Audun Rodem/Gamer.no

Sony har offentliggjort sin nyeste kvartalsrapport, og i den forbindelse har selskapet avslørt de første skikkelige salgstallene for PlayStation 5. Mellom lansering i november og 31. desember ble 4,5 millioner konsoller solgt, melder Sony (via bransjeanalytiker Daniel Ahmad).

Til sammenligning ble 4,2 millioner eksemplarer av PlayStation 4 solgt i samme periode i 2013. PlayStation 5 kom riktignok ut noen dager tidligere enn sin forgjenger, men tallene er altså tilnærmet like.

PlayStation 4 har for øvrig nådd 115,1 millioner solgte eksemplarer for sin totale levetid. Videre fortalte Sony at antallet aktive PlayStation Network-brukere har nådd 114 millioner, med 47,4 millioner PlayStation Plus-abonnenter.

Fortsatt vanskelig å få tak i

Allerede i november skrøt Sony av at PlayStation 5-lanseringen var selskapets største konsollansering noensinne. Det betyr imidlertid ikke at det har vært den mest vellykkede lanseringen, med en rekke problemer knyttet til både forhåndsbestilling og privat videresalg til ekstreme priser.

To og en halv måned etter at PlayStation 5 kom til Norge er det fortsatt nærmest umulig å få tak i et eksemplar. Når situasjonen vil bedre seg er ikke godt å si, men ifølge sjefen for AMD kan mangelen på PlayStation 5 strekke seg så langt som til andre halvdel av 2021.

LES OGSÅ: Ville tilstander da japansk butikk skulle selge PlayStation 5 »

Siste fra forsiden