Spennende gjensyn i Mass Effect 3

Shepard blir ikke alene i sin kamp for å redde kloden.

Rollespillet Mass Effect 3 har fått en omfattende sniktitt i det amerikanske spillbladet Game Informer, og naturligvis har detaljene fra dennelekket utpå nettet.

Spillet starter visstnok med at Shepard er tilbake på jorden, hvor han er arrestert etter hendelsene i den nedlastbare utvidelsespakken Arrival for Mass Effect 2. Under rettsaken invaderes planeten av de utrivelige Reapers, som har vært fiendene i tidligere spill. Dermed kan Shepard rømme til romskipetNormandy, og forsøke å finne allierte.

Disse allierte skal inkludere tidligere kjenninger som Liara, Ashley/Kaiden, Garrus og James Sanders. Wrex, Mordin, Legion og Anderson dukker også opp, men det er ukjent om de blir med på laget eller ikke. Kjenner vi BioWare rett, kommer de til å avsløre flere allierte nærmere lansering – så dere Tali-fans trenger nok ikke å engste dere.

Teaseren fra i fjor.

Det kan virke som BioWare har lyttet til litt av kritikken de fikk fra enkelte hold etter utgivelsen av Mass Effect 2, for ifølge sniktitten skal Mass Effect 3 ha sterkere og mer omfattende rollespillelementer. Dessuten skal det være mulig å modifisere våpen, og du skal få større frihet til å utvikle figurenes egenskaper.

Vi loves også flere avslutninger, og ditt valg av allierte skal kunne påvirke på hvordan spillet utvikler seg. Vi loves også større slagmarker og en mer manøvrerbar Shepard. Skytespillelementene skal også være bedre, og spillet skal generelt være vanskeligere enn forgjengeren.

Det fortelles også at vi ikke får noen kjøretøy i hovedspillet, og at scanningen av planeter vil vende tilbake i en svært modifisert form.

Mass Effect 3 skal ikke ha noen flerspiller. Til gjengjeld går BioWare visstnok med ønsker om å lage et massivt flerspillerspill satt til Mass Effect-universet.

Det etterlengtede rollespillet kommer i løpet av årets fjerde kvartal, til Xbox 360, PC og PS3.

Siste fra forsiden