Spill keeper i FIFA 11

Spill keeper i FIFA 11

I årets utgave kan du ta ballen i egne hender.

Et av de elementene ved FIFA-spillene som har vært mest diskutert i de siste årene har vært hvordan datamaskinen har styrt keeperne. Enten de har vært for passive eller for ivrige til å løpe ut fra mål slik at smarte spillere lett kan lobbe over dem, har de stadig blitt offer for spillernes ergrelse.

Full konsentrasjon.
Full konsentrasjon.

Nå ser Electronic Arts ut til å være ett skritt nærmere en løsning. I FIFA 11 (for Xbox 360 og PlayStation 3) kan du nemlig selv ta kontroll over keeperen. Spillet har en egen modus som heter «Be a Goalie», hvor du får spille som lagets sisteskanse.

Dette tilbyr helt andre utfordringer enn det å være en ordinær utespiller, og enten det er snakk om å hjelpe laget framover med gode igangsetninger, redde skudd eller forsøke å holde kontroll i en corner-situasjon får du hendene fulle.

Når du spiller som keeper kan du enten velge å ta total kontroll selv, eller få datamaskinen til å hjelpe deg i større eller mindre grad (det er altså tre ulike grader av kontroll).

Som seg hør og bør kan du spille keeper i karrieremodus, og i de mest seriøse flerspillerkampene kan alle banens 22 spillere være menneskekontrollerte. Når du spiller på ordinær måte virker det imidlertid som keeperen fortsatt er datastyrt.

FIFA 11 kommer i salg 30. september, og vi har allerede tatt en titt på spillet.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen