Spill keeper i FIFA 11

I årets utgave kan du ta ballen i egne hender.

Et av de elementene ved FIFA-spillene som har vært mest diskutert i de siste årene har vært hvordan datamaskinen har styrt keeperne. Enten de har vært for passive eller for ivrige til å løpe ut fra mål slik at smarte spillere lett kan lobbe over dem, har de stadig blitt offer for spillernes ergrelse.

Full konsentrasjon.

Nå ser Electronic Arts ut til å være ett skritt nærmere en løsning. I FIFA 11 (for Xbox 360 og PlayStation 3) kan du nemlig selv ta kontroll over keeperen. Spillet har en egen modus som heter «Be a Goalie», hvor du får spille som lagets sisteskanse.

Dette tilbyr helt andre utfordringer enn det å være en ordinær utespiller, og enten det er snakk om å hjelpe laget framover med gode igangsetninger, redde skudd eller forsøke å holde kontroll i en corner-situasjon får du hendene fulle.

Når du spiller som keeper kan du enten velge å ta total kontroll selv, eller få datamaskinen til å hjelpe deg i større eller mindre grad (det er altså tre ulike grader av kontroll).

Som seg hør og bør kan du spille keeper i karrieremodus, og i de mest seriøse flerspillerkampene kan alle banens 22 spillere være menneskekontrollerte. Når du spiller på ordinær måte virker det imidlertid som keeperen fortsatt er datastyrt.

FIFA 11 kommer i salg 30. september, og vi har allerede tatt en titt på spillet.

Siste fra forsiden