Spill Pac-Man i virkeligheten

Hvis det å spille Pac-Man på en datamaskin eller gammel konsoll ikke holder, er kanskje det nyutviklede Human Pac-Man noe for deg. Her spiller du Pac-Man i virkeligheten.

Human Pac-Man ble utviklet hos Mixed Reality Lab, som består av en gruppe forskere i Singapore sitt nasjonaluniversitet. Konseptet er enkelt: Ved hjelp av Virtual Reality-briller og en liten ryggsekk kan du se noe alle andre ikke kan se, nemlig store piller og farlige og fargerike spøkelser.

Omgivelsene dine får rollen som labyrinten, og pillene plukker du opp ved å gå over dem. Spøkelsene er det andre mennesker som spiller, og ved å prikke deg på skulderen markeres det at du blir spist. Naturligvis er det også mulig å plukke opp kraftpiller som i en kort periode lar deg forfølge og spise spøkelsesspillerne.

Alle spillernes bevegelser blir kartlagt og overført til en virtuell 3D Pac-Man-verden på Internett, hvor tilskuere fra hele verden kan studere situasjonen (og muligens også fortelle de ulike spillerne hvor forfølgerne befinner seg, og hvor det er flere piller igjen å spise).

Spillet ble testet i Singapore sine gater, i forbindelse med CHI 2004, hvor det ble en suksess. Hvorvidt norske eller europeiske gamere får mulighet til å spille Pac-Man i virkeligheten er ikke kjent, men konseptet virker som glimrende underholdning på større messer og slike ting.

Siste fra forsiden