Spill Space Paranoids i nettleseren

Fiktivt spill fra 80-talls sci-fi har blitt virkelig.

Det fiktive spillet Space Paranoids fra filmen Tron ble gjenskapt på ordentlig og lansert i anledning San Diego Comic Con i 2009. Som et ledd i markedsføringen av den kommende oppfølgeren Tron Legacy er spillet nå tilgjengelig på nett via browser.

Les også: Anmeldelse: Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (PC)

I Space Paranoids durer du rundt i tanks og rensker labyrinter for tre ulike typer motstandere. Den ene typen er et bakkeartilleri som skyter mot deg, den andre en tanks du ikke bør komme borti, og den tredje - såkalte recognizers - er svevemaskiner som stjeler livet ditt hvis de flyr direkte over deg.

Du har bare fem skudd tilgjengelig, og når de er brukt opp må du kjøre av sted til nærmeste gule felt i labyrinten for å fylle på ammunisjon. De to mobile fiendetypene følger etter og forsøker å omringe deg, så det gjelder å spare på skuddene og velge ruter med få motstandere.

Les også: Get Games utfordrer Steam

Spillet har totalt 15 brett i økende vanskelighetsgrad. På skjulte steder i labyrintene skal det finnes koder som spilleren kan taste inn på helloflynn.com for å få tilgang til konsepttegninger fra Tron Legacy.

I filmen fra 1982 blir Space Paranoids utviklet av programmereren Kevin Flynn hos selskapet Encom. I virkeligheten er det 42 Entertainment som står bak, men Flynn og Encom krediteres stadig på slutten av det virkelige spillet.

Les også: – Tidenes beste skytespill?

Space Paranoids kan spilles gratis på spaceparanoidsonline og krever at du installerer en Unity plug-in.

(Kilde: www.wired.com/gamelife/2010/05/space-paranoids/">Wired.com, Firstshowing.net)

Siste fra forsiden