Spillbransjegruppen ESA reagerer sterkt på Trump-uttalelse

Kaller kommentarene motbydelige.

Public domain

Torsdag meldte flere amerikanske medier at den amerikanske presidenten Donald Trump ytret seg svært skarpt om Haiti og afrikanske nasjoner. I diskusjoner om immigrasjonslovgivning skal presidenten ha spurt om hvorfor USA må ta imot immigranter fra «shithole countries», i stedet for å få flere innflyttere fra land som Norge. Dette melder blant andre New York Times.

Senere samme kveld blødde den kontroversielle uttalelsen inn i spillverdenen da interesseorganisasjonen Entertainment Software Association, som representerer de fleste største spillutgiverne, reagerte sterkt på presidentens uttalelse.

– Amerikas storhet er bygget på vår mangfold. Presidentens motbydelige kommentarer undergraver de fundamentale verdiene som definerer hvem vi er som land. Det er ikke plass til denne typen bakstreversk tankegang i vårt samfunn, og vi fordømmer det på det sterkeste, står det i reaksjonen fra ESA.

Spesielt skarp

ESAs fordømming er usedvanlig skarp. Organisasjonen gir av og til uttalelser på politiske avgjørelser og oppførsel. Som Polygon påpeker uttalte de seg også ved innreiseforbudet rettet mot muslimske land i fjor, men da var ordlyden mye mindre krass.

Entertainment Software Association har som mål å representere og regulere spillbransjen, og ble opprettet på nittitallet som et alternativ til regulering fra de amerikanske statsmaktene. Faktisk ble organisasjonen først opprettet som en følge av manglende standard for regulering på voldelige og «voksne» spill, med Mortal Kombat og NIght Trap som de første eksemplene. ESA representerer de aller fleste største spillutgiverne, som blant annet Activision Blizzard, EA, Bethesda Softworks, Sony Interactive Entertainment, Ubisoft og Microsoft.

Siste fra forsiden