Spillere har oftere ADHD

Men forskerne vet ikke hva sammenfallet skyldes.

Nok en gang får spillmediet lite flatterende omtale som følge av en psykologisk undersøkelse. Denne gangen har amerikanske forskere sett på forholdet mellom antall timer barn spiller i en gitt periode og påvist ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). En av de mest alvorlige følgene av dette syndromet er trøbbel med å fokusere oppmerksomheten, for eksempel ved oppgaver som lesing.

Basert på et utvalg på drøyt 1300 skolebarn i barneskolen har man kommet frem til at korrelasjonen mellom timer spilt og ADHD er større enn mange kanskje skulle tro. Blant annet ble det påvist at barn som spiller 2 timer om dagen eller mer hadde 67% større sannsynlighet for å lide av ADHD enn de som ikke spiller.

En teori forskerne jobber ut fra går ut på at funnene skyldes at spill er såpass stimulerende for barnet at oppgaver i det virkelige liv ikke klarer å fange inn barnets oppmerksomhet på samme måte. Vi tilvennes et stadig mer involverende underholdningsbilde, og vanlige dagligdagse oppgaver oppleves som kjedelig i forhold.

Uansett er dette et eksperiment som ikke kan si noe som helst om streng årsak og virkning. Siden det med slike observasjonelle studier er umulig å si hvilke variabler som forårsaker hvilke bør dette resultatet tas med en klype salt. Kanskje er barn med tendens til ADHD mer disponert for å like videospill enn andre? Dette er også en mulighet forskerne er åpne for.

Les også:Littlebigplanet tok storeslem
Les også:De fordømte og fortapte til PC
Les også:GTA4 trekkes etter knivdrap


(Kilde: Gamasutra)

Siste fra forsiden