New World

Spillere utestengt for å ha utnyttet New World-feil for egen vinning

En ny oppdatering for nettrollespillet introduserte muligheten til å duplisere gull.

Amazon

Problemene fortsetter for New World, det nye nettrollespillet fra Amazon. Etter at utvikleren tilsynelatende fikk ryddet opp i spillets skrantende servere har en rekke nye feil dukket opp, som enkelte spillere har brukt til å sikre seg urettferdige fordeler.

Amazon jobber med å fikse nye New World-feil.
Amazon

Tidligere i uka måtte Amazon innrømme at det hadde dukket opp en feil som gjorde det mulig å duplisere gull i spillet. Flere spillere benyttet seg av feilen for å sikre seg store rikdommer, som igjen fikk store konsekvenser for den globale økonomien i spillet.

Utviklerteamet hev seg i gang for å rydde opp, og fjernet muligheten til å bytte og selge gjenstander mellom spillere som en midlertidig løsning. Dette påvirket imidlertid ikke bare snylterne, men også lovlydige spillere som er avhengige av kjøp og salg for å få ting til å gå rundt i New World.

Via spillets offisielle forum skriver utvikleren at de som har utnyttet feilen nå er utestengt, og penger som ble tjent opp på uærlig vis skal fjernes. Teamet jobber også med sørge for at kaoset ikke får negative konsekvenser for ærlige spillere.

– Jeg forstår at dere er frustrerte, og ønsker å sørge for at ingen ryker på økonomiske tap som et resultat av at vi skrudde av muligheten til å overføre rikdom mellom spillere. På sikt vil vi tilby oppreisning til spillere som ikke har klart å betale for vedlikehold av byen sin eller skatt, skriver en av spillets utviklere.

Det hører med til historien at Amazon allerede har identifisert og ryddet opp i en haug med andre feil siden spillets lansering. Spillutvikling er imidlertid en knotete affære, og en løsning på ett problem kan ofte skape problemer et annet sted. Dette skal ha vært tilfellet med dupliseringsfeilen, som dukket opp i forbindelse med New Worlds nyeste oppdatering.

New World klarte ikke helt å imponere her på bruket.
Les vår anmeldelse av nettrollespillet »

Siste fra forsiden