New World

Amazon med helomvending rundt bytte av New World-servere – spillere raser

Samtidig avviser utvikleren rapporter om ødelagte skjermkort.

Amazon Games

Lanseringen av New World ble et mareritt for mange, med lange køer for å komme seg inn i spillet. Som en midlertidig løsning foreslo Amazon at spillere kunne starte på en annen server, og deretter bytte etter hvert som ting stabiliserte seg.

Flere tok utviklerens råd, men to uker senere har Amazon introdusert en ny regel for bytte av server – som betyr at mange ikke får med seg figuren sin til serveren de ønsker å spille på.

Helomvending

New World.
Amazon Games

Det hele dreier seg om overganger mellom ulike regioner, for eksempel fra en server i Europa til en i Nord-Amerika, eller fra US West til US East. Amazon lovet opprinnelig at dette skulle være mulig, men nå forteller utvikleren plutselig at det var feil.

– Overganger er kun mulig innenfor din region. Hver region er en separat database, og det er ikke mulig å flytte en figur til en annen region. […] Dessverre var den opprinnelige informasjonen som ble gitt feilaktig, skriver Amazon.

Reaksjonene har vært preget av forvirring og raseri. På Reddit, i sosiale medier og Amazons eget forum hagler det inn meldinger fra sinte spillere, som nå har valget mellom å bli på serveren der de er eller begynne hele spillet forfra igjen med en ny figur.

– Så spillet kommer ut med begrensede serverer, det splitter opp venner og sender dem til forskjellige servere og regioner, forteller alle at det kommer til å gå bra. Timesvis med bortkastet tid og du kan ikke spille med venner. Problemet med dette spillet er at alle vennene dine spiller, men du kan ikke spille med noen av dem, kommenterer CitrusBros.

Amazon står imidlertid på sitt, og skriver gjentatte ganger at det ikke vil være mulig å bytte mellom ulike regioner. Muligheten til å skifte server innenfor sin region skal for øvrig ut senere denne uka, etter at funksjonen ble utsatt i helgen.

Avviser skjermkorttrøbbel

Siden lanseringen av New World har det også dukket opp nye rapporter om ødelagte skjermkort. Dette problemet dukket først opp under betatesting av nettrollespillet, der enkelte spillere opplevde at skjermkortene deres ble ødelagt.

Som PCGamesN skriver dreier det seg fortsatt om de kraftige RTX 3090-kortene fra Nvidia, men andre modeller har også dukket opp på listen. I en uttalelse skriver Amazon imidlertid at det har gjennomført tester og kommet frem til at feilen ikke har noe med New World å gjøre.

– Vi har mottatt et fåtall rapporter om spillere som har støtt på problemer med GeForce RTX-kort. Etter langvarige undersøkelser har vi bekreftet at det ikke er uvanlig oppførsel med New World som forårsaker problemene. EVGA (skjermkortprodusent, journ.anm) har tidligere innrømmet at det er produksjonsfeil på noen GeForce RTX-kort. New World er trygt å spille, og vi anbefaler at de som har opplevd maskinvarefeil tar kontakt med produsenten.

Vi har for øvrig tatt en kikk på New World.
Les vårt førsteinntrykk på nettrollespillet »

Les også
Anmeldelse: New World

Siste fra forsiden