New World

New World-lanseringen preget av enorm pågang og lange køer

Amazon slet med å finne plass til 700 000 samtidige spillere.

Amazon

Etter flere forsinkelser var det endelig duket for lansering av New World på tirsdag. Forventningene til det nye nettrollespillet fra Amazon var store, men pågangen ble litt for mye for serverne.

Det har ikke vært så enkelt å få spille New World på lanseringdagen.
Amazon

Som nettstedet SteamDB melder var det på det meste hele 707 230 spillere logget på samtidig på lanseringdagen. Ifølge Kotaku har spillet riktignok en makskapasitet på rundt 466 000 spillere, og resultatet ble enorme køer og lang ventetid for mange.

Som forventet har spillere tatt ut frustrasjonen sin i sosiale medier og via brukeranmeldelser på Steam. I skrivende stund er kun 43 prosent av spillets 14 000 brukeranmeldelser positive, og de negative anmeldelsene handler nesten utelukkende om at spillere sitter i kø i stedet for å spille.

I en egen uttalelse skriver Amazon at det er klar over problemene med serverkapasitet, og at teamet jobber med å finne en løsning på situasjonen.

– Vi forstår at noen spillere opplever lange køtider og vi jobber hardt med et par ting som skal hjelpe på disse problemene. Vi fortsetter å opprette nye servere og kommer til å utvide kapasiteten for våre eksisterende servere så snart vi har gjennomført testing av disse endringene.

I et forsøk på å hjelpe spillere med å finne et nytt hjem på en ny server lover Amazon å legge til rette for gratis serverbytte en gang i løpet av de neste to ukene.

LES OGSÅ: Nå er norske DwarfHeim lansert »

Siste fra forsiden