Vårens lag - Telenorligaen: League of Legends

Spillerne har kåret vårens lag i League of Legends

Tett kamp i to kategorier, mens det var klare vinnere i de fire andre.

Alexander «HHNeverlucky» Hegland (i midten) er vårens MVP. Her på The Gathering sammen med Bitfix.
Olav Leiknes/Bitfix Gaming

Onsdag spilles semifinalen i sluttspillet i Telenorligaen League of Legends. Seriespillet er over, og etter en lang vår med mange spennende kamper, er det nå på tide å kåre ligaens beste spillere, stemt frem av spillerne selv. nDurance-eier Ole-Andreas «Kami» Skår kom med idéen til dette, og hjalp til med innsamling av stemmer fra miljøet.

Vi har fått med oss League of Legends-kommentator Julian «DogSledder» Nash, som skal gi oss hva han tror er begrunnelsen for at akkurat disse spillerne ble stemt frem.

Julian «DogSledder» Nash har gitt sin mening om kåringen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Spillerne har stemt på følgende kategorier: Top Lane, Jungle, Mid Lane, ADC og Support. Samtidig har spillerne stemt på den beste spilleren kalt MVP, eller «Most Valuable Player».

Merkverdig nok er ingen Riddle-spillere kåret, selv om laget etter seriespillet leder tabellen. Nash tror dette har en naturlig forklaring.

– Det kan være at de spillermessig sliter litt med å vise seg frem. De spiller greit som et lag, men spillerne i og for seg selv er kanskje litt kjedelige, om jeg tør bruke det uttrykket, avslutter Nash.

Allerede onsdag starter semifinalene i sluttspillet i League of Legends.

Fact mot nDurance, onsdag 2. mai, direkte fra klokken 19:00 »

Riddle mot Bitfix, torsdag 3. mai, direkte fra klokken 19:00 »

Best i Top Lane

LANING-FASEN

Vis mer

Fasen i innledningen av kampen, når spillerne spiller i hver sin lane. Da spiller en i Top Lane, en i Mid Lane, og to i Bottom Lane. Den siste spilleren, Jungleren, driver rundt i jungelen.

META

Når man referer til meta i et spill, betyr det strategier eller heltevalg som er bedre for øyeblikket, og som du vil se profesjonelle spillere velge. Metaen endres over tid, både som følge av oppdateringer og nye strategier som lages.

I Top Lane var det meget jevnt. Riddle-spiller Ruben «Rudolf» Eik kapret andreplassen i kåringen, mens det var spanjolen Fernando «Nandisk0» Peñalba som stakk av med tittelen vårens top Lane-spiller. Nash mener det er på grunn av hans uforutsigbarhet.

– «Nandisko» har en unik helterotasjon med et knippe aggressive helter andre lag ikke er vant til å spille mot. Han spiller veldig aggressivt, og siden Top Lane i denne metaen som er preget av tanks, så er det nokså uvant for andre lag å spille mot spillere som han. Gjør også at han ofte vinner laning-fasen ganske solid, som gjør at han kan spre ledelsene sine til resten av kartet

Beste Jungler

Les også
Vil du skrive om e-sport?

I Jungle var det egentlig aldri tvil, og nærmeste konkurrent var milevis unna vinneren. Fact-spiller Anders «Sharp» Lilleengen knuste motstanderne, og tok en klar seier. Nash mener det ble en så klar seier på grunn av hans intelligens i spillet.

Anders «Sharp» Lilleengen er vårens beste Jungler, i følge spillerne selv.
Fabian Fjeldvik/Good Game

– «Sharp» er helt sykt god til å lese kartet og ha oversikt over motstanderen sin jungler spesielt. Han er en spiller som klarer å holde hodet kaldt nesten uansett hva som skjer, sier Nash.

Beste i Mid Lane

Alexander «HHNeverlucky» Hegland er årets Mid Lane-spiller.
Olav Leiknes/Bitfix Gaming

Også i Mid Lane var det liten tvil. Her stakk Bitfix-spiller Alexander «HHNeverlucky» Hegland av med seieren. Nash mener det er ingen tvil om at han er den beste på grunn av at han kan spille på så mange forskjellige kort i løpet av en kamp.

– «HHNeverlucky» har en stor og unik helterotasjon som gjør han nesten umulig å banne ut, samtidig som at han er den som bærer alle på laget sitt, og er veldig sterk spesielt i laning-fasen, noe som gjøre at han er veldig vanskelig å spille mot

Beste ADC

I ADC-kategorien var det Nikolai «Mood» Martinsen som kapret toppplasseringen. ADC-spilleren som til daglig spiller for nDurance har imponert gjennom hele sesongen, og Nash sier at det er grunnet hans stabilitet og rutine.

«Mood» får skryt fra Julian Nash.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– «Mood» er på et lag med som har flere spilleren som kan bære laget, men han spiller så stabilt og rutinert at han ender opp med å bli den skjulte trusselen som dukker opp og gjør enorme mengder skade i de viktigste øyeblikkene. Taper så godt som aldri en laning-fasen heller, som gjør han vanskelig å vippe av pinnen.

Beste Support

Miljøet har kåret Omid «Touch» Rosander til 1. divisjons beste Support-spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Heller ikke i support-kategorien ble det veldig jevnt. Omid «Touch» Rosander i nDurance tok en klar seier, og Nash sier det ikke var en overraskelse.

– «Touch» er en kjemperutinert support, som i sin rolle som taktisk leder og er god på helter med egenskaper som kan starte kamper, skaper han ofte ledelser nesten ut av ingenting. Sammen med «Mood» i «botlane» taper de nesten aldri en laning-fasen

Sesongens MVP

I kategorien MVP var det veldig jevnt, og bare én stemme som skilte første- og andreplassen. Alexander «HHNeverlucky» Hegland ble vinneren over Anders «Sharp» Lilleengen. Nash tror Hegland trakk det lengste strået på grunn av laget han spiller på.

– Det kan være fordi han spiller på et litt svakere lag som har gjort at han har bært laget mye på egen hånd i sesongen. Han har vært rå i Mid Lane i en sesong der andre Mid Lanere kanskje har slitt litt.

Årets lag

ÅRETS LAG I TELENORLIGAEN

Vis mer

Fernando «Nandisk0» Peñalba
Anders «Sharp» Lilleengen
Alexander «HHNeverlucky» Hegland
Nikolai «Mood» Martinsen
Omid «Touch» Rosander

Nash tror dette laget hadde kunne slått bra fra seg både i Norge og internasjonalt, om de hadde klikket sammen personlig.

– Dette laget hadde vært uslåelig. Har så mange spillere som kan bære laget, samt en jungler som limer dem sammen med bra «macro» og oversikt over kartet, sier Nash, før han legger til.

MACRO

Vis mer

Macro er en generell forståelse for hvordan elementer i spillet fungerer. Posisjonering, rotasjoner, mål og oppsett i lagkamper.

– Dette laget hadde garantert vunnet Nordic League.

Helt til slutt spurte vi Nash om hvem han tror trekker det lengste strået i semifinalene, og hvem som stikker av med pokalen i Lillehammer i slutten av mai.

– Det er veldig vanskelig å si. Det blir noen veldig jevne semifinaler. Jeg tror kanskje nDurance tar det hele, men det er utrolig vanskelig. Kanskje fordi jeg tror nDurance og Fact er bittelitt bedre enn de andre, men de møter hverandre i semifinalen, avslutter Nash.

Siste fra forsiden